За шести път учениците в Перник избират учителя, който ги вдъхновява

За шеста поредна години младежите от Консултативния съвет за младежка политика към Кмета на Община Перник организират конкурса „Учителят, който ме вдъхновява". В продължение на месец ученици от основните и средните училища на територията на общината имат възможността да номинират своите вдъхновяващи учители, чрез специално създадената за тази цел интернет платформа.
 
В традиционния вече конкурс учениците отличават своите любими преподаватели и засвидетелстват своята благодарност и уважение към тях. Провеждането му дава възможност гласът на младите да бъде чут – кои часове посещават с интерес и кои са учителите, които ги вдъхновяват да търсят нови знания.
 
Условия за участие:
1.Право да номинират учителите, които ги вдъхновяват, имат само ученици от основните и средни училища на територията на община Перник. 
2.В специално създадената интернет платформа всеки ученик може да номинира не повече от 3-ма преподаватели. Задължително посочва име, училище и предмет, по който преподава учителят/учителите, както и кратка мотивация за неговото/тяхното номиниране.
3. Посочва трите си имена, училището, в което учи, телефон и имейл за връзка. 
4. Краен срок за гласуване – 27 май 2018 г.
 
По традиция в средата на месец юни учителят с най-много номинации ще получи приза „Вдъхновяващ учител на 2018 г.", а един от всички гласували ученици, изтеглен на лотариен принцип, ще получи таблет, осигурен от Община Перник.
 
Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2018 и от Годишния план на Консултативния съвет за младежка политика към Кмета на община Перник.
 
Повече информация за конкурса „Учителят, който ме вдъхновява 2018", както и платформата за гласуване можете да намерите на сайта на КСМП: www.ksmp-pernik.com, както и на фейсбук страниците Консултативен съвет за младежка политика и Перник на младите.
Източник: http://mirogled.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини