Без корупция в ДАИ, ако взимат процент от глобите, като НАП

"Трябва да говорим за превенцията как да не стигаме до такива случаи и какви са предпоставките, за да има толкова дребна корупция в тази администрация. Неколкократно съм казвал, че докато тази агенция няма характера и принципа на работата на НАП, няма как да работи ефективно и корупцията да престане", коментира пред NOVA Красимир Лалов, председател на Националното сдружение на превозвачите.

Във връзка с ДАИ, той коментира, че на фона на хванатия преди години шеф на ДАИ, кметът Иванчева е като пионерче. "В момента, в който НАП направиха така, че служителите получават процент от наложените глоби, корупцията моментално изчезна. Хората имат мотивация и нямат нуждата да търсят други методи за получаване на допълнително средства", допълни Лалов.

"В Благоевград стават често такива неща, проблемът седи отдавна, някой пази тези хора", обясни пред БТВ Йонко Иванов, председател на Съюза по автомото подготовка. Служителите в ДАИ работят с много ниски заплати, ръководството не прави нищо, за да ги обезпеч, и има "нещо сбъркано и нещата трябва да се анализират", коментира бившият шеф на ДАИ-София Кънчо Димитров.

Миналата година служителите са излъгани, че ще им бъдат вдигнати заплатите с 30 %, "един началник на отдел не си назначава хората" и трябва да работи с тях без да ги познава, допълни Димитров.

Вчера, главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че е доволен от акцията в ДАИ-Благоевград. Допълни, че от доста време се е работело за подкупните служители.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Go
    gost
    6 -1
    13:53, 25 апр 2018
    И каква е разликата за обществото? Процент на държавна служба??? Това не е ли корупция?? Или си вършиш работата според закона или не си я вършиш. Всичко друго е милиционерска демокрация
  • 2
    Ши
    Шиляз
    0 0
    17:06, 25 апр 2018
    И ако вземат процент няма ли да са мотивиани да пишат повече актове и без основание :)

Още новини

Последни новини