Злато и сребро за хасковски билдъри от Държавното първенство в Пловдив

    Силен дебют направиха двама хасковски бодибилдъри в Държавното първенство по културизъм и фитнес в Плодвив.

    Златен медал в надпреварата за момчета до 14 години спечели Румен Янакиев. 11-годишният хасковлия демонстрира четирите стандартни пози от културизма. Изпълни и едноминутно волно съчетание на музика, включващо шпагат и деласал, което вдигна на крака публиката в палата № 7 на Международния панаир в Пловдив, каза треньорът му Антон Стефанов.

    Талантливият хасковлия се занимава с още два спорта – спортна аеробика и тенис, но посещава фитнес залата от около 8-9 месеца. „Той бързо напредва в тренировките, които спомагат за развиване на издръжливостта и благоприятстват за напредък и в другите спортове. През лятото дори ще помага в подготовката на по-малките посетители във фитнес залата“, каза наставникът му Антон Стефанов.

    Другият му възпитаник Александър Ангелов дебютира в състезанието със сребърен медал в същата възрастова група. 13-годишният хасковлия също тренира във фитнес залата от 8-9 месеца и бързо напредва. Треньорът им е убеден, че това няма да са единствените медали за амбициозните момчета и допълни, че продължават с тренировките предимно с машини, предвид крехката им възраст.

    В момента двамата млади бодибилдъри се състезават за старозагорския клуб Big Boy Gym – С. К „Кобра“, но предстои да се прехвърлят към хасковски, който скоро ще бъде регистриран.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини