Три бебета мечета са спасени от еколози, майка им за сега не е открита

Изображение 1 от 3

    Трите малки мечета бяха забелязани в района на доспатското села Барутин в събота по обяд от двама мъже на метри от асфалтовия път. След подаден сигнал в РИОСВ Смолян четиримесечните бебета са спасени при организирана съвместна акция на МОСВ, екоинспекцията в Смолян и фондация „Четири лапи“.

    Малките мечета са били без майка в близост до реката, с цел безопасност, както за тях, така и за жителите на селото, животните са прибрани от Спешната група към екоинспекцията. Извършен е няколко часов оглед в района в търсене следи от майката, но тя не е намерена, със съдействието на МОСВ са предприети мерки по координиране на съвместни дейности с фондация „Четири лапи“.

    Мечетата са още бебета -кърмачета и дълъг престой без мляко би довел до смъртта им, затова те веднага са транспортирани и приети в Парка за танцуващи мечки край Белица, стопанисван от "Четири лапи" и фондацията на Бриджит Бардо. Там за тях ще бъдат полагани грижи от опитни специалисти. 
    РИОСВ – Смолян ще постави фотокапани в района на село Барутин, за да се порследи дали майката на мечетата ще се появи. Ако тя не бъде открита в рамките на следващата седмица, бебетата ще бъдат настанени в спасителен център в Гърция, който е специализиран в оказването на помощ на осиротели мечета и връщането им в естествената им среда.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини