Александър Ваклин е изнудваният от кметицата на "Младост". Печата

24 часа
 
Александър Ваклин е изнудваният от кметицата
Предприемачът, подал сигнал за подкуп срещу кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, е Александър Ваклин. От него чрез посредник кметицата е прибрала 70 хил. евро, за да му издаде съобщение за уведомление за строеж, стана ясно в спецсъда.
 
В 13 ч в петък кметицата Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха доведени под конвой в зала №5 на спецсъда. Двете обаче останаха за минути в стъклената клетка за опасни арестанти, преди заседанието да започне. Третият обвиняем Петко Дюлгеров бе доведен в залата непосредствено преди заседанието. Двама прокурори поискаха те да останат в ареста, а съдия Пламен Панайотов след неколкочасово дело уважи искането им.
 
Труд
 
Три нарушения - пак на изпит за книжка
Шофьор, който извърши три тежки нарушения за 2 години, губи правоспособност и отива пак на изпит за книжка. Преди това обаче трябва да премине на курсове, организирани от структурите на МВР. На същите курсове ще ходят и водачите, които са изчерпали контролните си точки. Нарушителите няма да имат право да се явят на изпит още 2 години от датата, на която е взето свидетелството.
 
Това е записано в бъдещия Закон за движение по пътищата (ЗДвП). Проектът му, заедно с проектите на Закон за обучението на водачите и Закон за превозните средства бяха публикувани вчера за обсъждане в сайтовете на МВР и Министерството на транспорта. Те са резултат от разделянето на сегашния ЗДвП на три части.
 
Монитор
Майки алармират за жена, крадяла деца в парковете
 
"Тази жена, обикаля парковете и се опитва да краде деца. Ако някъде я видите пазете децата си". Това гласи пост под снимка на предполагаемата жена във Фейсбук, който обикаля групите на майките. Според една от споделящите в групата посочената жена е опитала да отвлече детето й и само това че майката била нащрек го спасило. Обвинена в посегателството непознатата отвърнала, че е помислила детето за загубено и искала да му помогне.
 
Стандарт
АПИ повишава на мерките за пътна безопасност с 3 млрд. лв.
 
Подготвяме специална програма за повишаване на мерките за пътна безопасност за около 3 млрд. лв. през новия програмен период 2020 - 2027 г. Това каза инж. Дончо Атанасов, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" при откриването на конференцията IV-тата годишна конференция "Безопасна пътна инфраструктура", на която участва и инж. Светослав Глосов, член на УС на АПИ, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
 
Капитал дейли
Как технологичните гиганти загубиха ореола си
 
Тази новина няма да излезе във фийда ви. Бизнесът на големите технологични гиганти сте вие. И това всъщност не е новина.
Технологичните компании поддържат от поне 10 години бизнеса си чрез данни от своите потребители, с които да захранват своите алгоритми, да предсказват тяхното поведение онлайн и да продължат да разработват платформите си така, че те да бъдат възможно най-удобни и ефективни. Скандалът Cambridge Analytica, при който стана ясно, че фирмата за политически анализи е достигнала до личната информация на 87 млн. Facebook потребители чрез външно приложение, обаче преля чашата на общественото търпение.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини