Партиите не се споразумяха за изборите в Криво поле

Изображение 1 от 4

    Общинската избирателна комисия /ОИК/ Хасково ще трябва да определи състава и ръководството на Секционната избирателна комисия /СИК/ за изборите в село Криво поле. Това се налага, тъй като на днешните консултации, водени от кмета на община Хасково Добри Беливанов, не бе постигнато съгласие между парламентарно представените партии в 43-то Народно събрание.

    СИК Криво поле се формира за провеждане на частичния избор за кмет на Криво поле, които ще се проведат на 20 май 2018 година. До нов вот се стигна след отстраняването на титуляра Стой Стоев, който беше заловен да шофира в нетрезво състояние, за което беше осъден.

    На консултациите присъстваха Евгения Ангелова от ПП ГЕРБ, Ленко Петканин от коалиция „БСП лява България“, Исмаил Исмаил от ДПС и Въчка Иванова за коалиция „Патриотичен фронт-НФСБ и ВМРО. Останалите политически сили, представени в НС, не изпратиха представител на консултациите. Консултациите се проведоха в присъствието на главния юрисконсулт на община Хасково Андрей Делиев.

    Париите имаха възможност да се споразумеят за състава и ръководните дейности на СИК, които са общо 9 позиции.

    Постъпили са предложения от присъстващите на консултациите политически сили. ГЕРБ настояват за 4 места, едн от които за секретар на комисията, ДПС предлагат двама техни представители, сред които и председател на комисията. От коалиция „БСП лява България“ настояват за двама техни представители, от които да бъде назначен председател или секретар на СИК. Двама свои представители предлагат и от коалиция „Патриотичен фронт-НФСБ и ВМРО“ като нямат претенции за ръководно място в избирателната комисия.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Въ
      Въпроско Чуденков
      7 -2
      14:25, 20 апр 2018
      Божке Ленко Петканин . Няма ли Петкан Ленков по така някак си щеше да е. Ама като за червените и този върши работа.
    • 2
      До
      ДОСТ
      6 -1
      15:31, 20 апр 2018
      Ха-Ха-Ха
      познайте кой е най тъпия на снимката
      Ха-Ха-Ха
      всеки е отворил документи и предлага някой за комисията
      а един гледа тъпо.
      смешницииииииииии.
      ==== И. - Тъпото
    Последни новини