Оплакват се от нашествие на комари в Димитровград

От нашествие на комари се оплакват димитровградчани през последната седмица. Насекомите атакуват паркове, детски площадки и заведения на открито, оплакват се хората. В социалната мрежа те пишат, че е невъзможно да се стои навън заради насекомите. Броят им е по-голям от обичайното за този период на годината, твърдят още димитровградчани. Някои от тях твърдят, че няма ефект от предприетото преди седмица пръскане. То обаче бе срещу кърлежи и бе на 14 и 15 април.

Обработката на тревните площи, дървета и храсти срещу комари и техните ларви ще бъде направено на 24 и 25 април - вторник и сряда идната седмица, информират от Общината. Ще бъдат използвани два вида препарати, а дейността извършва пловдивска фирма.

Според графика, ще бъдат обхванати междублокови пространства, включително и в трите квартала „Марийно”, „Черноконево” и „Изгрев”. Ще се обработват и на територията на трите големи парка, стадионите, и гробищни паркове край града. Пръскането ще се провежда по график късно вечерта, уточняват от кметството. Пре неблагоприятно време за работа са възможни промени в графика.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини