Цветан Цветанов: Трябва да започнем да говорим за местни избори, динамиката е голяма

Днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с кметове на населени  места от Община Смолян.

„Убеден съм, че контактите между нас са много важни, затова провеждаме тези срещи в цялата страна, а и същевременно трябва да започнем да говорим за предстоящите местни избори. Аз смятам, че не е рано, защото динамиката на събитията е изключително голяма. Една година от началото на мандата на кабинета „Борисов 3“, а виждате, че нашите опоненти не се занимават с градивна политика, градивна критика или с търсене на алтернативни решения, а с интриги“, коментира Цветанов.

Той подчерта, че през миналата година повечето общини от Смолянска област са получили държавна финансова подкрепа - недостатъчна на фона на желанията, но помощта е отпускана без значение от политическата принадлежност на кмета. По думите му Родопите са сериозен приоритет за държавата, инфраструктурата е сериозно подобрена, което личи от големия поток от туристи. В отговор на исканията на местните кметове, основно за пари за пътища, той обеща че ще се използват всякакви възможности за целеви средства, с които да се помогне на община Смолян, която не може да кандидатства за финансиране по програмата за селските райони.

За Широка лъка зам.-председателят на ГЕРБ каза, че е поет ангажимент да се ремонтира килийното училище, което е в църквата и е собственост на Пловдивската митрополия. „Ние смятаме, че както за митрополията, това ще е подкрепа за едно емблематично училище за региона“, подчерта Цветанов.  Той добави още, че с предстоящата реализация на водния цикъл в Смолян ще се решат много въпроси от висока степен на важност за жителите на града.

СмолянБГвестинет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини