12 от Apple арестувани за теч на информация

Apple е разкрила 29 свои служители, изпълнители и доставчици, които през миналата година са изнесли в медиите секретна информация за разработки на компанията. 12 от тях са арестувани, съобщи Engadget, позовавайки се на публикация от вътрешен блог на Apple.

Тези, които изнесат секретна информация от Apple, не просто губят работата си. В някои случаи те биват арестувани и глобявани за проникване в мрежата и кражба на търговски тайни, което се класифицира като федерално престъпление, е позицията на компанията в блога.

Apple иска да държи под око журналистите и блогърите. В обръщението към служителите компанията подчертава, че успехът на тези външни лица [журналистите] се измерва с получаваната информация за тайните на Apple и нейното публикуване. В този случай, казва Apple, служителят рискува „да загуби всичко“.

Не за първи път компанията от Купертино се опитва да предотврати течове на информация. На брифинг миналата година Apple обяви, че през 2016 г. изтичането на данни от кампуса на компанията е по-разпространено отколкото от веригите й за доставки. Известен е също случай, при който Apple уволни инженер, показал iPhone X на дъщеря си.

Изтичането на секретна информация засяга не само онези хора, които работят по конкретен проект, а всички служители, прекарали години в създаването на продукти на Apple, отбелязва компанията.

Бележката на ръководството завършва с думите на вицепрезидента по продуктов маркетинг Грег Йосуак, че всеки идва в Apple за най-добрата работа в живота си – работа, която е важна заради усилията на всички 135 000 души. Според него, най-добрият начин да се уважи този принос на екипа е да не се изнася информация от компанията.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини