Фатален ли е петък, 13-ти?

Днес посрещаме първия за годината петък, 13-ти.

Петък 13-ти често се приема за фатален ден, въпреки че липсват конкретни доказателства за недвусмислената негативност на тази комбинация.

Предполага се, че поверието за фаталност на деня идва от погрома над Темплиерския орден, разказва историкът Женя Жекова. Орденът възниква през 1119 г. във връзка с Първия кръстоносен поход. Постепенно той се разраства и към XIV век темплиерите успяват да създадат държава в държавата. Рицарите започват да събират в ръцете си прекалено много власт и пари и да дават заеми на благородници.

Такъв заем взел и френският император Филип IV Хубави. След като разбрал, че не може да го изплати, решил да ликвидира ордена на рицарите темплиери.

Така се стига до петъчния 13 октомври 1307 г., когато в ранните зори рицарите са изловени в домовете си и в бързи процеси темплиерите са осъдени и избити, обяснява Женя Жекова.

Представяме ви мнението на читатели, дали „петък, 13-ти“ носи повече щастие или повече неприятности.

"Петък 13-ти е нормален ден. Поне за мен до момента е бил такъв. Щастлив… какво значи щастлив….. Щастието е като здравето, щом не го чувстваш, значи го притежаваш", пише Rossitsa Nojarova.

Тя смята, че числото 13 не носи фатални вибрации. То е по-скоро "предупреждение за внимателно вглеждане във всеобхватната оценка на действията по Съдбовния път и предпазливост към ново и непознато начинание". Спазени ли са тези изисквания, успехът е гарантиран, допълва читателката.

 
 


За Ani Giurova петък 13-ти е ден като всички други. Някой е измислил тази глупост и лабилните хора изпадат в стрес, а малко ли е другият стрес, който ги заобикаля, та вярват и на подобно внушение, посочва тя.

 
Петък, 13-ти обаче е много специален за Диана Митева. За мен е най-щастливият ден! Родих дъщеря си в петък 13-ти и тя е моето всичко, споделя тя.
 
"Аз не мисля, че петък, 13 е фатален. Нямам случка, но ми харесва, защото съм родена на 13. И нека денят петък, 13 бъде весел за всички", пише Vesela Damyanova.

13-ти... си е 13- ТИ... !!! Не е измислено / КАЗАНО СЛУЧАЙНО... Нумерология..., обръща внимание Mehnur Lutfi.

Каквито и да са вашите усещания за днешния ден - бъдете усмихнати и позитивни. Това със сигурност няма да навреди!

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини