Два разрушителя на САЩ се отправиха към Сирия

Два американски разрушителя са се отправили към източната част на Средиземно море, съобщават американски медии, позовавайки се на източници от Пентагона.
 
"САЩ вече имат един ракетен разрушител в източната част на Средиземно море - "Доналд Кук", откъдето той може да участва във всякакъв удар срещу Сирия... Вторият - "Портър", може да стигне до района в рамките на няколко дни", отбелязва "Уолстрийт джърнъл".
Вчера в. Washington Examiner, позовавайки се на източник от Пентагона, написа, че разрушителят "Доналд Кук" с 60 крилати ракети "Томахоук" е напуснал пристанището в Кипър и се е отправил към Сирия.
 
Според турския в. "Хюриет" над разрушителя най-малко четири пъти са прелетели руски бойни самолети, но Пентагонът отрича тази информация.
 
Уточнява се, че "Доналд Кук" се е доближил на разстояние от 100 км от сирийския крайбрежен град Тартус, където се намира руска военноморска база. 
 
 
По-рано американският президент Доналд Тръмп обвини Русия и Иран, че подкрепят сирийския президент Башар Асад на фона на информацията за атака с химически оръжия в град Дума и обеща в рамките на 48 часа да вземе решение за ответни действия.
 
Москва и Дамаск отричат съобщенията за използването на хлорни бомби, за които се твърди, че са хвърлени от сирийските военни. От руското външно министерство коментираха, че целта на съобщения била да прикрият терористите и да оправдаят възможни силови удари отвън. 
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини