Лечебната сила на пчелния прашец

При анемия и нисък хемоглобин. При акне. Като афродизиак. За отслабване и против апетит. За бъбреци. За черен дроб. При гастрит и колит. При косопад. Срещу бръчки. При запек. При диабет. За щитовидна жлеза и при хашимото. Има толково много ползи и рецепти за лечение с пчелен прашец.

Ползите от пчелния прашец са известни още преди Христа. Древните лечители в Египет да използвали пчелен прашец за справяне с инфекции и кожни проблеми.

Лечебните свойства на тази суперхрана са по-обстойно проучени през последните десетилетия. Счита се, че консумацията на този уникален пчелен продукт предпазва от много болести и лекува. Средство е за контролиране на кръвната захар, укротяване на нервите при депресия и паническо разстройство. Слави се и като средство за лечение на алкохолизъм. Специфичното за него е, че въздейства комплексно върху дейността на всички системи. Той е богат на важни за правилното функциониране на човешкия организъм ензими, белтъчини, хормони, аминикиселини.

Действа като естествен антибиотик, лекуващ и защитаващ организма от вируси и инфекции. Същевременно с това е благоприятен за растежа на клетките и тъканите.

Пчелният прашец е естествен детоксикатор – премахва токсините. Благоприятства за намаляване на лошия холестерол и извеждането от организма на пикочната киселина.

Голямата си популярност дължи и на своето качество да се бори със свободните радикали в организма. Повишава силата и издръжливостта на организма особено в моменти на силен стрес, не позволява развитието на тумори и спира растежа на раковите клетки.

За предпочитане е да изберете пчелен прашец местно производство, който не е пастьоризиран. Не го подлагайте на топлинна обработка, тъй като при температура над 40 градуса витамините в него се разграждат. Съдържащият се в големи количества витамин С е изключително неустойчив на нагряване. Чувствителни са и ензимите, съдържащи се в тази суперхрана.

За да приемете полезните вещества от нея в максимални количества (въглехидрати, калций, фосфор, калий, силиций, манган, мед, желязо, витамини от групата В, фолиева киселина, както и вит. С и Е) е най-добре да прибавите вълшебните зрънца към зърнената си закуска или фреша.

Важното е да изберете чист пчелен прашец. Препочваме да се снабдите с него от познат пчелар. Ако все пак Ви се налага да го купите, изберете български производител и проверете дали продуктът съдържа консерванти, стабилизатори и други добавки, които могат значително да намалят лечебните му свойства. 

За да разберете дали избраният от вас пчелен прашец е качествен, трябва да вземете няколко гранули и да ги поставите под езика си. Пресният пчелен прашец се разтваря лесно, без да се налага да се дъвче усилено. Вкусът му е леко брашнест, флорален, малко варовит и леко сладък. Слънчевата светлина и топлина унищожават хранителната му стойност! Съхранява се в хладилник или на тъмно, хладно и сухо място за около 1 година. Най-добре е това да става в плътно затворен контейнер или съд, тъй като влажността нарушава качествата и свойствата му.

Приема се на гладно, за да се абсорбира по-добре от организма. За възрастни дневното количество не бива да надвишава две супени лъжици на ден, а за деца – не повече от ½ чаена лъжичка на ден.Всеки, който е алергичен към мед или пчели не бива да консумира пчелен прашец! Никога не давайте пчелен прашец, мед или други пчелни продукти на бебета и деца под 18 месечна възраст!

За деца.

Златото на цветята  и пчелите, както още наричат пчелния прашец, е лесносмилаема храна и затова е подходящ за прием от деца. Имайте предвид, че понякога той алергизира, затова го давайте на вашето дете само ако сте сигурни, че то не е алергично към мед или някои растения.

Специфичното при приема на този продукт е, че се въвежда постепенно. При деца над тригодишна възраст първоначално давайте по няколко гранулки дневно и постепенно увеличавайте дозата с няколко зрънца, докато достигнете до половин чаена лъжичка.

Изключително ценната супер храна набавя на децата всички елементи и минерали, необходими за техния растеж и развитие. Препоръчително е приемът й да се осъществява на два курса годишно – в началото на зимата до пролетта и след това от края на лятото.

Освен, че активизира защитните сили на организма, златото на пчелите запълва витаминния и минералния дефицит в тялото. Ето защо е незаменим природен стимулант особено за хора, които се нуждаят от допълнителна енергия, витамини и минерали, каквито са децата.

При целулит.

Пчелният прашец не само благоприятства редукцията на целулит, но и възпрепятства появата на нови целулитни депа, тъй като пречи на задържането на излишните течности в организма. В една чаша кисело мляко накиснете от вечерта една лъжичка от вълшебните гранулки. Съхранявайте чудотворната смеска в хладилника. На сутрин разбъркайте и закусете с този изключително полезен и вкусен крем.

Не забравяйте от сутринта да си приготвите следващата доза, която трябва да приемете половин час преди сън.

Този метод ще Ви избави бързо не само от излишната телесна маса, но и от неприятния целулит.

При фитнес за анаболен ефект и трупане на мускули.

Еликсирът на живота, както още наричат уникалния по своя състав пчелен прашец, е любима храна на фитнес маниаците, желаещи да постигнат анаболен ефект (трупане на мускули чрез прием на анаболи).

За тях най-добра е комбинацията от пчелен прашец+мед (в равни количества). Съставките е най-добре да се смесят в стъклен буркан. В никакъв случай не използвайте метален или пластмасов съд за съхранението на сместа. След разбъркване (за предпочитане е използването на дървена шпатула), еликсирът се съхранява в хладилник.

От него се приема по една лъжица час преди хранене, всяка сутрин.

При анемия и нисък хемоглобин чудотворният прашец запълва дефицита от желязо в клетъчните депа.

Д-р Михайлов го препоръчва като алтернативен метод за лечение дори на малки деца, особено такива, които изостават в развитието си. Той препоръчва приготвянето на кашичка от една-две чаени лъжички от природния лек+малко мед и вода.

Оставя се да престои няколко часа, докато стане гъсто с консистенцията на каша. Приема се неколкократно преди хранене, като приготвеното количество е дозата за един ден.

Приемът продължава до пълно подобрение – възстановяване на хемоглобина в нормални граници.

При акне.

При лечение на акне бърз ефект дава приемът на пчелен прашец+мед. Д-р Надежда Вецова препоръчва 200 грама от природния лек да се разтвори в пет пъти по-голямо количество мед. Приема се по една лъжица преди хранене по три пъти в рамките на едно денонощие.

Дерматологът препоръчва този метод единствено на момчетата. А за момичета, според нея, по-добър вариант е разтварянето на десет грама пчелно млечице в килограм мед. Дозировката и начинът на прием съвпадат с метода, препоръчван на момчетата. 

Като афродизиак.

Наред с всичките си здравословни ползи, пчелният прашец се радва на особена почит и в класацията за най-мощен природен афродизиак.

Немски учени са установили в десетки изследвания, че той повишава потентността и е сигурен метод господата да възвърнат увереността и самочувствието си.

Освен това той намалява болката и възпалението при увеличена простата, които съпътстват постоянно пациентите с тази диагноза.

Суперхраната помага за постигане на душевен мир, тъй като има способността да успокоява и да контролира нервите. Това е още една важно условия господата да се насладят пълноценно на интимните си контакти.

Научно доказано е, че високите нива на стрес са главните виновници за смущенията в половия живот и при двата пола.

Съдържащите се в еликсира на живота полезни вещества подобряват качеството на семенната течност. В тази насока се счита, че той е добро средство, засилващо мъжката плодовитост.

С цел засилване на потентността приемайте по една лъжица дневно от гранулките, разтворени в мед, сок или прясно мляко.

За отслабване и против апетит (а не води ли до напълняване?).

Рецептата, която Ви предложихме за справяне с неприятния целулит, е сигурен метод, гарантиращ бързо отслабване. Пчелният прашец се грижи на тялото ни да не липсва нищо по време на диета и освен това е средство за намаляване на апетита.

Въпреки, че се се използва за трупане на мускули, той не е средство за напълняване. Може спокойно да му се доверите, когато се борите с излишните килограми.

За бъбреци.

Полен, както наричат този природен лек, се препоръчва при болни бъбреци. Предотвратява натрупването на песъчинки и камъни, като спомага и за изхвърлянето на съществуващи такива.

За да защитите бъбреците си или да ги излекувате, приемайте по една лъжица дневно от вълшебните гранулки по някои от методите за техния прием, които вече Ви представихме.

За черен дроб.

За черния дроб силно пречистващ ефект има сместа от пчелен мед (един килограм), пчелно млечице (десет грама) и пчелен прашец (сто грама). Приемайте по една лъжица поне половин час преди хранене.

Маски за лице: Крем против бръчки.

Съдържащите се  в този природен лек аминокиселини помагат за намаляване на издайническите  бръчки. Пригответе си  крем, който ще дари не само красота, но и здраве на кожата Ви при екзема и псориазис.

Подмладяващият му ефект е обусловен от неговото свойство да засилва притока на кръв към кожата. Освен това той стимулира производството на жизненонеобходимия за клетките колаген, а това от своя страна подобрява тургура и запазва кожата млада и свежа за по-дълго време.

Доверете се на удивителната сила на меда и си пригответе лек срещу бръчки, за който са Ви необходими – пчелен восък и мед, (по 250 грама), пчелен прашец (125 грама), лимони (два броя).

Първо е необходимо да разтопите восъка. Процедурата се изпълнява на на водна баня. Следва добавяне на останалите съставки. Нанася се всяка вечер върху предварително почистено лице. Помага и на кожата  да се регенерира по-бързо.

При гастрит и колит.

Съдържащият се в златото на пчелите лецитин помага за облекчаване на стомашни проблеми като гастрит и колит. Този ензим подобрява дейността на храносмилателния тракт и благодарение на него пчелният прашец се слави като лек срещу заболявания пряко свързани с неговата дейност.

Разтворете в чаша хладка вода (сто грама) една лъжица от гранулките и същото количество мед. Половин час преди трите основни хранения приемайте по една доза. (zajenata.bg)

При косопад.

Пчелният прашец е лек и срещу косопад. Спрете загубата на косми с помощта на този естествен продукт. Често причина за това кошмарно оплакване са хормонални смущения. Всекидневният прием на една лъжица полен, спира опаднето на коса и стимулира растежа на нови косми.

Опитайте и маска на скалпа, приготвена от равни количества пчелно млечице и прашец. С нея се престоява половин час и косата се отмива след това. Тя е ефективна и при пърхот и други проблеми със скалпа на косата.

Може да опитате с маска от сто грама мед и две лъжици пчелен прашец, с която да намажете скалпа. Постойте така поне двадесет минути преди да отмиете.

При запек.

При запек приемайте по една лъжици преди хранене сместа, приготвена мед+пчелен прашец.

Важно е приемът да се осъществява поне час преди хранене, за да се засилят храносмилателните процеси и изпразването на дебелото черво.

При диабет.

Еликсирът на живота въздейства положително и на пациенти с диабет. Полезното му действие се изразява в това, че контролира нивата на кръвната захар. Приемайте го с мед, сок, прясно или кисело мляко. Може също така да смучите зрънцата, като поставите няколко в устата си.

За щитовидна жлеза и при хашимото.

Тъй като въздейства върху производството  на хормони, този пчелен продукт цери болната щитовидна жлеза и е ефективен при хашимото. 

Лечебната му сила се изразява не само в стимулирането производството на хормони, но и подсилване на имунитета. Това е от изключителна важност за контролирането на автоимунни заболявания, каквото е и хашимото.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини