Необикновените картини по пътя към прозрението с музиката на "Човек" (филм)

Документалният филм на френския фотограф, оператор и режисьор Ян Артюс-Бертран е величествена творба с поглед към човечността. какво ни прави хора, какви сме, какво правим на Земята. Над 2000 интервюта влизат в мащабния проект, който за съжаление няма превод на български в интернет. Но ви предлагаме нещо също толкова възхитително.

Саундтракът на филма "Човек" е получил собствен отделен филм. Над 2 часа прекрасна музика, кадри от въздуха, от които дъхът спира и мълчаливи портрети.

Хиляди - докъдето стига погледът, двойки с надувни пояси във водата. Водата не се вижда, но идващата вълна издига плътно притиснатите хора. Море от двойки, безчет младоженци в църквата и веднага след това вълни от вдигнати ръце и веещи се знамена. Ултраси.

Картини от цялата Земя - самотен човек, като мравчица на високите скали, самотен човек пред прозореца на незнайно кой етаж на небостъргач с офиси.

Вода и небе, стихии и ръчно боядисани разноцветни дрехи прострени сред джунглата или на пясъчните дюни. Керван камили пъпли пo билото на гигантска дюна.

Хора рисуващи лицето на Земята с ежеднедния си труд - малки точици в огромна нива, дълбаещи с ръце в рудник, подаващи си един на друг в безкрайна вериги, от ръка на ръка.

Това са грандиозни документални картини от двучасовото видео, което ще ви потопи в музиката на "Човек". Филмът показва многоликата природа на човешкия род, чрез интервюта, записани в 65 страни. В призведението (защото точно такова е) по музиката на Арман Амар от филма няма и една дума. Портретите на хора от всички раси и краища на планетата остават да гледат камерата безмълвни и открити. Въпреки това посланието е ясно, силно и също толкова впечатляващо.

"Аз съм дълбоко завладян от традиционната музика, тя ме движи, тя те свързва с емоцията", казва композиторът. "Идеята в "Човек" беше да създам песни, които да изразяват същата емоция, генерирана от интервютата. Исках нещата да се отворят, да отворят сърцето, да оставят тъгата без никакви ограничения. "Човек" е един от тези редки моменти в живота ми като филмов композитор, по време на които можех да изразя всички тези различни култури едновременно, да работя върху минималистични песни (сам) или да се срещам с певци и музиканти от цял ​​свят. От какво започнах? Имах по-скоро глобална визия, атмосфера, която да се слее във филма и да събере хората заедно, това беше моята изходна точка. Частта, която създадох за монголската поредица, може да е най-доброто резюме на атмосферата, която исках филмът да има." казва Арман Амар, композитор на музиката на "Човек".
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Perunik.COM ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 17.07.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини