Вестник „Приятели плюс” за поредна година събра млади журналисти от Кърджали

Изображение 1 от 3

    Представянето в събота на вестник „Приятели плюс” в ОДК сложи точка на тазгодишното издание на Месеца на Америка в Кърджали, организиран от Дружество „Приятели на САЩ”, Посолството на САЩ и Община Кърджали. За трета поредна година младите журналисти от Радио клуб „Детски свят”, Клуб „Медиен център” и фотоклуб „От черно до бяло” разказват за събития, свързани с 10-годишния юбилей на Националния празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”, както и за постиженията на изявени и талантливи ученици от училищата в Кърджали в областта на науката, изкуството, спорта и благотворителността.

    Радостното съвпадение беше, че две от публикациите в броя вече са получили високо признание – те са наградени на VI-я Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ в Разград, организиран от Министерството на образованието и науката. В раздел „Публицистични материали за вестник” Елисавета Николова и Десислава Николова спечелиха второ място за интервюто „Всеки успех е една стъпка по-близо до мечтите”, а Мария Тонева се класира на трето място за очерка „Сестрите Хорсикян – от Кърджали до Бостън“. Маргарита  Петрова получи втора награда за блестящото си есе  „Социален живот или социална мрежа“.

    На представянето на „Приятели плюс” младите журналисти разказаха вълнуващи моменти от подготовката на броя и споделиха впечатленията си от срещите си с интересните хора, които са интервюирали. Те бяха аплодирани окуражително от присъстващите деца и родители. Сред гостите на тържеството беше и майката на известните в Кърджали тенисистки  Симона и Кристина Хорсикян, които живеят в САЩ.

    „Талантливите деца на Кърджали са безброй и не могат да бъдат включени в един вестник, макар че тази година нашето издание е с по-голям обем. Авторите на публикациите обаче са успели да представят добри примери от живота на учениците, не само в областта на образованието, науката и спорта, те са показали как в Кърджали растат добри и достойни млади хора, които са бъдещето на страната.”, обобщи Златка Пеньова, директор на Обединен детски комплекс в Кърджали.

    След презентацията на вестника, Валентина Иванова, председател на Дружество „Приятели на САЩ”, връчи грамотите на първенците в Ученическия конкурс за превод от английски език, проведен през февруари.

    Текст: Радио клуб „Детски свят”, Клуб „Медиен център”

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини