Златаровци творят на чужд език

Водени от амбицията да побеждават, златаровци и този път доказаха своите езикови познания. Под вещото ръководство на своите преподаватели по английски език – Веселина Апостолова и Милена Моллова, възпитаниците на ПГ по туризъм в Кърджали се представиха успешно в надпревара по творческо писане на есе на английски. Учениците от VIII до XII клас писаха в рамките на 60 минути по избраната от тях и съобразена с възрастта тема, като дадоха воля на въображението си, без да се притесняват от граматически и правописни грешки. Целта на това състезание е да насърчи учениците да използват английския език по забавен начин  да мислят нестандартно и да разказват забавни истории.

Състезанието, превърнало се вече в традиция беше проведено на  9 февруари  2018 година.  То се провежда в България за осма поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" и  с подкрепата на Посолството на САЩ, АВО и Американския университет в България.

Директорът на гимназията инж. Марияна Стратиева поздрави участниците в състезанието за доброто им представяне и отлично владеене на чужд език, след което им  връчи сертификати.

Успехът на златаровци показва, че успоредно с обучението по професии и специалности в областта на туризма, ресторантьорството и сладкарството, в гимназията се набляга и върху интензивно изучаване на английски език. Подобни състезания са мерило за нивото на преподаване в училището, убедени са учителите от гимназията.

Това съобщиха от Ръководството на Професионалната гимназия по туризъм.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини