Студентка покани деца и родители на безплатни прегледи в стоматологичния факултет

Изображение 1 от 4

    Студентката по стоматология Николета Тодорова кани децата от Първомайско на безплатни дентални прегледи. Тя  е възпитаник на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“,  сега е в 4 курс и от година прилага на практика получените до момента знания.

    „Аз и моите колеги извършваме напълно безплатни стоматологични услуги на деца до 18 годишна възраст под строгия надзор на доктори-специалисти по детска дентлана медицина, казва Николета. Учим децата да мият правилно зъбките, даваме им грамоти и най-различни подаръци. При нас е много забавно, настроението е винаги на макс и децата преодоляват страха си към зъболекарите. Ако вашето дете или децата на ваши познати имат нужда от дентално лечение и профилактика може да се свържете с мен на номер 0895484261 и аз с най-голямо удоволствие бих ви обяснила по-подробно всичко което ви интересува“.

    Инициативата на факултета не е нова. По този начин не само студентите придобиват важни умения и децата се научават как да се грижат за зъбките, но и между малчуганите се създават нови приятелства и се забавляват. Преподаватели разказват, че подходът е много успешен. Прегледите се провеждат под формата на игра  и в компанията на други деца. Децата впоследствие ходят отново без страх и с доверие към зъболекарите.

    Справка във факултета показва, че там се извършат много стоматологични услуги на ниски цени не само за деца, но и за възрастни – изработване на корнки, мостове, протези, лекуват зъбен кариес, ендотоско лечение, почистване на  зъбен камък,  вадене на зъби и други.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Kочо
      3 -18
      08:02, 23 мар 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ни
        Николета
        15 0
        11:26, 23 мар 2018
        безплатните стоматологични услуги ги осигурява както държавата така и ние студенти плащайки си семестриалните такси , пломбите не са калпави , при нас идват пациети от цялата страна и всички остават доволни . Всяка една процедура коята извършваме е под непрекъснатия конторол на най-добрите лекари специалист по дентална мадицина включително доценти и професори , Моляви без да сте дошли и да сте видяли да не ни обиждате :)
    • 2
      Лу
      Лудото Коле
      10 0
      09:35, 23 мар 2018
      какво лошо иска да направи момичето бе? Вярно е че са студенти и се учат, но пък едва ли ще правят някакви сложни неща... говори се за прегледи, виждам че и консултации ще има...Никой няма да прави сложни манипулации върху децата.

      P.s.Помня едно време когато в училищата имаше зъболекари...до края на деветдесетте май. Мина тази и сега всичко е с много пари.
    • 3
      По
      ползвал
      13 0
      12:03, 23 мар 2018
      Гарантирам ви че зъболечението от студентите е на ниво. Многократно съм ги ползвал- доволен съм. Имам една пломба от 93 или 94- не помня вече. Не е мръднала. Така че момичето ви прави страхотно предложение.
    • 4
      Бг
      бг
      7 0
      19:17, 23 мар 2018
      Ходил съм при Николета в стоматологичния и съм изключително доволен момичето се справи отлично .Отношението на преподавателите беше на високо ниво и съм много доволен.При нужда пак ще отида :)
    • 5
      Пр
      Пришълка
      3 0
      15:04, 24 мар 2018
      Когато бях малка (считайте 98-99 година), от студенти-зъболекари идваха в училищата, преглеждаха на място и от там с бусчета ни извозваха до факултета, където ни оправяха зъбите. Помня че беше една огромна зала с много столове, където имаше много преподаватели, които постоянно ти се навираха в устата за да видят как върви работата. Студентите бяха по-уплашени и от нас, така че не мисля че биха направили нещо на своя глава, ако не го разбират. Тази, която на мен ми се падна, беше супер внимателна и много стресирана, но имаше своя подход. Сега, 20 години по-късно, пломбата още не е мръднала. Така че не ми говорете за некачествени материали и некадърно изпълнение, защото изобщо не е вярно! Даже бедните пенсионери ходеха там, защото едва ли не за жълти стотинки си оправяха зъбите (плащаха си само материала, без направията).
    Последни новини