Хасково сред петте области с лоши пешеходни пътеки

Хасково е сред петте области с компрометирани пешеходни пътеки, става ясно от съобщение на МВР.

В страната са инспектирани близо 14 000 пешеходни пътеки, като във всяка област са проверени средно по 499. Проверките са във връзка с неправилно разположени, неправилно маркирани, износени, без сигнализация пешеходни пътеки. Най-системни са нарушенията в областите Благоевград, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Варна, за всички тези констатации те ще получат конкретни предписания.

До 30 юни т.г. пешеходните пътеки по републиканската пътна мрежа в страната ще бъдат приведени в съответствие с изискванията към тях. Направената калкулация показва, че необходимият финансов ресурс за целта е 3,7 млн. лв., съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. До 30 април 2018 г. агенция „Пътна инфраструктура“ пък трябва да изготви регистри на пешеходните пътеки по републиканската пътна мрежа с цел да се спазят изискванията, заложени в наредби. Съвместно с Министерството на вътрешните работи регистърът ще бъде допълнен с информация и за останалите пешеходни пътеки в рамките на населените места и по общинските пътни мрежи, които са в компетенциите на местните власти.

Проверките на пешеходните пътеки бяха възложена на 27 декември 2017 г. на министерствата на вътрешните работи и на регионалното развитие и благоустройството. Целта бе да се установят несъответствия с нормативните изисквания, особено внимание бе обърнато на маркираните пешеходни пътеки в районите на училищата и детските градини.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ха
    Харалампи
    11 0
    18:04, 22 мар 2018
    Бригадата за пешеходните пътеки я ръководи мъжа на никак небезизвестната манипулаторка Мариела Златева директор на на даскалото Дървото.Краде се от боята която отива за часната вила на тая кикимора на Кенана.Иначе мухлюто кара работниците да му работим я на апартамента я на вилата в работно време.
  • 2
    Jo
    John
    7 0
    18:58, 22 мар 2018
    а, чобанов провежда акции за колани, аланкоолу, дай им по една четка бе!
  • 3
    Еж
    ежко
    4 -2
    23:06, 22 мар 2018
    Жълтата маркировка е скъп спомен от стария градоначалник. Ако изберем на следващите избори неговия човек всички маркировки ще са в лилаво като алпийскохасковска милка. Изберете узонджовското!
Последни новини