Ограничения по магистралите заради снега

Временно е ограничено движението на всички автомобили в посока София на АМ "Люлин" поради снегопочистване, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

От агенцията съветват шофьорите на леки автомобили да използват обходен маршрут по път I-1 Владая - София.

В посока Перник на АМ "Люлин" е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона, трафикът на автомобили до 12 тона е без ограничение. Товарните автомобили е необходимо да изчакват на място.

От Столична община обявиха, че продължава извършването на обработки с цел почистване на снега.

Над 130 снегопочистващи машини извършват обработки със смеси срещу заледяване. От нощта работата продължава.

Екипи на почистващите фирми обработват със смеси срещу заледяване в почти всички райони на Столична община приоритетно улици и булеварди, по които се движи градският транспорт и основни улици в кварталите, както и опасни и стръмни участъци. Извършва се и ръчно почистване на прилежащите площи към спирки на градския транспорт, подлези и тротоари.

Към момента градският транспорт се движи при зимни условия по всички маршрути.

При необходимост с цел почистване на пътни платна е възможно временно затваряне на пътни артерии с помощта на екипи на Пътна полиция и "Аварийна помощ и превенция" на Столична община.

От общината призовават шофьорите да карат само с автомобили, оборудвани за движение при зимна обстановка и да бъдат внимателни да се движат със съобразена скорост.

Прогнозата за времето за София е код оранжев, с валежи от сняг и силен североизточен вятър.

Междувременно от АПИ съобщиха, че е ограничено движението на товарни автомобили над 12 т в двете посоки на АМ "Тракия" в област София /от София до тунел "Траянови врата"/ и в посока София на АМ "Хемус" поради снегопочистване.

Товарните автомобили над 12 тона, движещи се към София, е необходимо да изчакат в района на Ботевград.

Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по път II-62 Кюстендил - Дупница и в посока Дупница на АМ "Струма" от пътен възел "Бобошево" до Дупница, поради обилен снеговалеж и снегопочистване.

Товарните автомобили над 12 тона да се движат задължително с вериги по път I-6 Златица - София /проход Гълъбец/, поради снеговалеж.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини