Сняг, дъжд, слънце и дъга в един ден в Хасково

    Първият ден от настъпването на астрономическата пролет бе изпълнен с контрастиращи климатични явления. Сутринта заваля сняг, който премина в дъжд. Около обяд изгря слънце, а следобед се появи и дъга. Въпреки разнородните метеорологични явления живакът в Хасково около 15 часа днес достигна 13.4 градуса. Днешните стойностите обаче останаха далеч под рекордните 26.4 по Целзий, измерени през 1906 г.

    Утре времето ще остане не толкова благоприятно за сезона. Ще бъде облачно с очаквани превалявания от дъжд, а в северната част на страната може да превали и сняг. Заоблачаванията ще започнат още от сутринта от запад на изток. Температурата ще бъде около 2-3 градуса. През деня обаче живакът ще се покачи и в областния град ще достигне до 14-15 градуса. Максималната стойност обаче ще е доста под рекордните 24.5, измерени през 1957 г. Най-ниската температура на тази дата в Хасково е била измерена през 1942 г., когато температурата е паднала до минус 7 по Целзий.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      :)
      :)))
      6 0
      07:26, 21 мар 2018
      Пролетта с един замах по мартенски ни изненада! Сутринта заснежи покривите пак, а следобяд направи слънчева рокада! Както само тя си знае, "взриви зимната броня" на деня и пофлиртува със земята лудо! Накара ни да се засмеем! Поднесе ни красиво чудо! Преди залез небето беше магично! Честита пролет Цветни дни и слънчеви усмивки! Музика в душите да звучи!:)))
    Последни новини