Кметицата на Давидково и деца от местното школо с отличие „Достойни българи“

Деца от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ от  смолянското село Давидково получиха отличие в инициативата „Българи на годината“ на специална церемония в София.

Те събраха пари за обувки на Лили и Митко, които сами се грижат за болните си родители. Благодарение на този жест Митко започна да ходи на училище. Отличието беше връчено на съучениците му Катерина Янъкова и Кристиян Хаджиев, които са сред инициаторите за благотворителното дело за момчето от село Вълчан дол.

Отличена беше и кметицата на село Давидково Севда Чолакова. Благодарение на нейната активна работа и благородно сърце бяха осигурени дом а и работа за 20 души от Ихтиман, дошли да търсят препитание и живот в Родопите. Техните награди връчи акад. Антон Дончев.

„Благодаря на моите давидковци, че ми дават сили!“, обърна се към съселяните си сърцатата родопска кметица.

Давидковци са убедени, че тази награда е за всички деца и учители от училището, както и за Татяна Чолакова - Петрова, която е главен инициатор и организатор на кампанията за подпомагане на семействата с 12 деца.

СмолянБГвестинет

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Фа
    Фани Попова-Мутафова
    0 -1
    21:05, 19 мар 2018
    Академик Дончев да признае кой е авторът на великия роман "Време разделно", защото е крайно време истинският автор да получи признание, макар и след смъртта си.
Последни новини