Няма връзка за момента между смъртта на Глушков и отравянето на Скрипал

Полицията във Великобритания съобщи, че не са открили следи от влизане с взлом в жилището на руския гражданин Николай Глушков, информират местни агенции.

Глушков беше открит мъртъв в дома си в Лондон на 12 март.

В края на миналата седмица британската полиция обяви, че разследва смъртта на 68-годишния руски бизнесмен Николай Глушков като убийство. Преди дни "Дейли телеграф" писа, че руски бизнесмен и близък партньор на Борис Березовски е открит мъртъв във Великобритания.

От Скотланд ярд заявиха, че разследват случая, след като са получили доклад на патолог, в който пише, че причината за смъртта е свързана със странгулация (удушаване).До момента не са извършени арести във връзка със случая. Разследването продължава, поясниха от силите на реда и добавиха, че 400 веществени доказателства са събрани."Трябва да подчертая, че до момента нищо не сме открили по време на разследването си, което да подсказва за някаква връзка с опитите за убийство в Солсбъри", каза шефът на звеното за борба с тероризма към лондонската полиция Кларк Джарет. На 4 март бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му бяха открити в безсъзнание на обществена пейка в Солсбъри. Великобритания обвини Русия, че е извършила покушение срещу тях с химически агент новичок. Москва отрича. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини