Злато за Кристин Кръстева от Държавното по гимнастика, два бронза за отборите на „Юнак“

    Състезателките на хасковския клуб по гимнастически спортове „Юнак“ записаха силно участие в Държавното лично отборно първенство по спортна гимнастика, зона „юг“ в Пловдив. В надпреварата участваха три тима от областния град. В групата на момичетата младша възраст хасковлийки са на четвърто място от общо 7 тима. В индивидуалната надпревара златен медал спечели 7-годишната Кристин Кръстева. В навечерието на 8-мия си рожден ден тя зае първо място, изигравайки достойно съчетанията си на прескок, успоредка, земя и греда.

    При момичетата старша възраст хасковлийки се класираха на трето място от общо 5 отбора. В индивидуалната надпревара Габриела Тенчева е на шесто място, а съотборничката й Виктория Кирякова – на осмо.

    На трето място в отборното състезание финишираха и гимнастичките в групата на девойки младша възраст.

    Двама от треньорите в хасковския клуб Недялко Илиев и Димитринка Алексиева определиха участието на възпитаничките си като много добро, дори отлично. Алексиева припомни, че децата тренираха при ниски температури в залата, която почти не се отопляваше в студа. „За в бъдеще очакваме още по-добри изяви“, допълни тя.

    Следващите състезания за гимнастичките на „Юнак“ ще бъдат през юни, когато ще се проведе Държавен шампионат в София и Държавно първенство във Варна.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини