Бившият легионер от Орешник на свобода срещу 5000 лева

    Бившият легионер от тополовградското село Орешник Иван Пачелиев излиза от ареста под гаранция от 5000 лева. Това реши днес тополовградският районен съд.

    Мотив за искането за промяна на мярката за неотклонение бе влошеното му здравословно състояние – луксацията на ръката, получена при задържането му през февруари.

    Пачелиев, който е служил 4 г. във Френския чуждестранен легион, бе задържан през февруари, когато се барикадира в дома си в Орешник и според обвинението е стрелял срещу полицаи. Бившият легионер обаче отрича това.

    Повдигнати са му две обвинения. Едното е, че на 19 февруари в село Орешник употребил заплашване, възпроизвеждайки изстрел във въздуха с огнестрелно оръжие и насочвайки го към полицейски служител, с цел да принуди него, колегите му и кмета на селото, да пропуснат нещо по служба – да снемат сведения от обвиняемия и да му съставят протокол за предупреждение. Тогава служители на ГДБОП го търсили по преписка на Софийска прокуратура във връзка със заплахи. След барикадиране в жилището си, за ареста му бяха мобилизирани 80 полицаи от различни подразделения на МВР.

    Второто обвинение за държане на взривни вещества, оръжия и боеприпаси - 3 ръчни гранати, барут, възпламенители, запалка за ръчна граната, 4 пушки и боеприпаси за тях, без да има надлежно разрешително.

    Преди да започне съдебното заседание за промяна на мярката му днес в Тополовград се събраха десетки негови приятели и познати, които скандираха, че е невинен и настояваха да бъде освободен от ареста.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Пи
      Питане
      24 -6
      22:55, 16 мар 2018
      А какво наказание е наложено на полицейския шеф, който нареди и организира това посегателство срещу един мирен гражданин в собствения му дом.
    • 2
      Мд
      Мдам
      19 -3
      02:35, 17 мар 2018
      Ей затова хората не вярват на полицията и на съдилищата, щото там са истинските престъпници.
    • 3
      Ке
      Кенанския Маймун
      10 -2
      07:13, 17 мар 2018
      Хасково нет , що се срамуваш да пишете истината ? 24 часа и радио Хоризонт
      Протест пред съда в Тополовград, гледат мярката за неотклонение на легионера Пачелиев Tweet Сподели 16.03.2018 14:27; 24 часа онлайн
      По информация на "Хоризонт", мъжът е бил потърсен за обяснение от специализираните полицаи, защото e успял да пробие охраната на израелското посолство у нас и да остави на аварийните стълби плик с документи и схема на синагогата. След като е отказал да даде показания, той се е барикадирал в дома си. Пред сградата на съда, в 12.30 часа започна граждански протест в защита на Пачелиев. Над 100 души протестираха с искане за освобождаването му и твърдяха, че той не е стрелял по полицай.
    • 4
      айде коментиращите в хасково нето които разбират от всичко. Футбол, политика, кучета, полицейска работа, световни конспирации. Пу да ви се неведише неграмотните кауни. Как пък по всяка тема сте компетентни бе. Ако беше убил някой щяхте да ревете защо полицията не си гледа работата. Като го задържаха- горкото момче с поглед на психопат как му нарушили правата. Кога най сетне някои от този град ще покаже поне малко мозък в тия кухи каунЬски глави.
      Как може да коментирате без да имате информация и винаги да го избивате на злоба и проклетия. Наистина сте отровени от този уран необратимо.
      • Пи
        Питане
        12 -1
        11:37, 17 мар 2018
        100 човека пред съда Тополовград, цялото село в негова защита. Това не ти ли говори, че има нещо "свръхнатегнато" в официалното становище на полицията по случая.
    • 5
      Ba
      BAI
      14 -1
      11:43, 17 мар 2018
      А бе ти да не си Полицаи, че така ги защитаваш. Как може за един човек 80 човека, тежка пехота да заведеш. Този Иван трябва да ви стане началник ,за да се научите да работите.
    • 6
      Ня
      някой
      1 0
      08:48, 18 мар 2018
      Поредно доказателство че в тази тъпа държава.прокуратура и съд са абсолютни тъпаци поъркаха човека за една призовка. Защо не се отнасят така с ******ите дето се крият за призовките за тока и водатаn
    Последни новини