Шанхай оглежда Хасково за културен, СПА и винен туризъм

Хасковската търговско-промишлена палата подготвя анекс към търговското споразумение за съвместна работа, подписано преди около 5 години с палатата на Диарбекир, която е с една от най-големите регионални зони на действие в Турция. Подготвя се и среща на бизнеса заедно с партньори от Турция и Русия и от българска страна- от Хасково за съвместно участие в мероприятия, организирани от ЮНЕСКО, свързани с културно-историческия туризъм. Това са част от договорките, направени по време на голямото туристическо изложение ИТБ Берлин 2018, в което Хасковската търговско-промишлена палата участва заедно с Търговско-промишлената палата на Узункьопрю. Двете бизнес организации представиха потенциала на трансграничния регион на общ щанд по съвместния проект „Една дестинация две държави“.

В Международната туристическа борса участваха над 11 000 фирми от над 187 държави. По данни на домакините през трите дни на изложението през палатите са минали около 200 000 посетители.

Хасковски регион е представен с рекламни брошури, разкриващи възможностите за туризъм-СПА, винен и културно-исторически на всяка от 11-те общини.

Представителите и от Диарбекирската и от Българската палата са направили контакти с тур-оператори от различни близки и далечни държави.

Сред силно впечатлените от представените от възможностите на Хасковски регион, като туристическа дестинация е директорът на Съвета на международните търговски взаимоотношения и насърчаване на инвестициите на Шанхай Лин Шуя.

След приключването на изложението, в официално писмо до ХТПП той е пожелала да гостува в региона за събиране на повече информация и за преки договорки с местните хотелиери и туроператори, съобщи председателят на ХТПП Янчо Янев.

Красимира Славова


2 коментара

 • 1
  Ив
  Иван
  9 -1
  19:24, 13-03-2018
  Оглеждат те китайците от години. Ако не виждаха жалкото положение и бъдеще на страната, щяхме да видим истински инвестиции от Китай. Не че не напраиха, направиха, ама далеч от това каквото можеше да е. Много далеч. Сега си галим комплексите че ни оглеждат за потенциални инвестиции..дано да на харесат да пуснат някоя стинка.. булгар булгааар
 • 2
  Др
  Драги ми шанхайци
  1 -1
  13:46, 14-03-2018
  А БЕНТЛИванов огледахте ли?Такъв ленивец и в зоологоческата градина няма.

  Ленивец - бавноподвижен дървесен бозайник


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Perunik.COM ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Последни новини