Къде могат да тренират различни видове спорт димитровградските деца?

В много спортни клубове могат да тренират децата и младежите на Димитровград, за да осмислят своето свободно време. След родителско запитване стана ясно, че Баскетболен клуб "Компакт" има две възрастови групи. По-малката е за деца от 3 до 7 клас и там се набират желаещи. Тренировките са три пъти седмично , а таксата 15 лв.  Голямата група е запълнена.

Вратите на СК по скокове на батут "Младост" също са отворени за нови попълнения. Най-подходящата възраст за стартиране на заниманията е 4,5 години до 1 клас, уточняват от клуба. И тук тренировките са 3 пъти седмично, а таксата е 20 лв.

СК по борба Димитровград също набира деца, подходящата възраст е 7-8 години. Клубът не събира такси. Тренировките са всеки ден.

Футболен клуб "Димитровград"  е един от тези, които активно работи с подрастващите. Там набират малчугани, които имат афинитет към най-популярната игра, таксата е 20 лв.

С футбол ангажират децата и от ФК "Бригада". Търсят се попълнения, родени през 2007, 2008 и 2010 година. Тренировките са три пъти седмично, има и такса.

С отворени врати към децата е и ВК "Раковски", където набират желаещи да тренират в три възрастови групи.

Клуба по бадминтон "Вапцаров", който се помещава в ОУ "Ал.Константинов" е запълнен основно с деца от училището. Таксата за тренировки е 12 лв.

В СК по джу джицу "Бугари" няма ограничение във възрастта на желаещите деца да тренират. Заниманията са пет пъти в седмица, а таксата 25 лв. Отстъпки има за деца от многодетни семейства, които не заплащат клубна такса.

От месец март СК "Киокушин карате клуб Димитровград” набира желаещи да тренират безплатно. Както писахме, клубът бе одобрен по програмата "Спорт за децата в свободното време" на Министерството на спорта. Желаещите да се включат, могат да посетят тренировките във физкултурния салон на салон на ПМГ „Иван Вазов”.

В Димитровград се провеждат и тренировки по муай тай в СК "Фаворит". Децата, които желаят да ги посещават трябва да са на възраст 7 години, събират се и тук месечни такси.

Още детайли за спортните клубове и местата на тренировките могат да бъдат открити на страницата на Община Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    градски
    4 -1
    16:10, 13 мар 2018
    Документ за платена такса валиден пред НАП издават ли?
Последни новини