За и против астрологията

Във времена на несигурност, новото поколение все повече и повече се обръща за съвет към астрологията, твърди британският Гардиън.

И ако това не е достатъчно зле, в статията се твърди, че е въпрос на разискване дали астрологията не е всъщност квантова физика под прикритие.

“Скептиците ще кажат, че астрологията не е научно обоснована, практиците твърдят, че корените и са свързани с квантовата физика”, пише авторът на статията.

Не бива да се забравя обаче, че квантовата физика е фундаментална научна теория, разработена на база вековни наблюдения, изчисления и данни, която използва поведението на миниатюрни частици, за да обясни как функционира природата.

Астрологията от друга страна, е необосновано с нищо предположение, че позициите на небесните тела по някакъв начин могат да обяснят или предскажат какво ще се случи на даден човек на Земята.

Засега липсват убедителни доказателства, че позицията на планетите и звездите има каквото и да е влияние върху, да речем, характера на новороденото.

Авторът на материала е интервюирал няколко почитатели на астрологията.

“Скептиците смятат, че хората следващи астрологията са луди, защото всичко е толкова генерализирано ”, казва един от тях.

Според астролозите в момента се водят обосновани дискусии с изобилие от информация, базирани на непрекъснато разширяващото се познание сред хората.

Според Гардиън, хората трябва да се занимаят по-сериозно с астрологията, за да определят по какъв начин тя е свързана с живота им. Разбира се, повечето скептици никога не биха го направили.

Макар авторът на материала да разглежда само едната страна в спора, тя е убедена, че астрологията е изпълнена със съдържание.

“Прогнозата бе изключително точна. От момента, в който я получих мисля за нея всеки ден.”, пише авторката по повод тълкуванието, базирано на рождената и дата. “Тя включваше прецизно описание на хората, които ме привличат – приятели и партньори, и обяснение на какво се дължи това.”

Източник: scienceaf.com
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини