Тръмп и Русия създали на Сейшелските острови таен канал за комуникация?

Специалният прокурор Робърт Мюлър е открил нови доказателства в разследването за намесата на Русия в американските президентски избори.

Доказателствата са свързани с тайна среща на Сейшелските острови, на която е бил направен опит за създаването на потаен канал за комуникация между Кремъл и идващата на власт администрация на американския президент Доналд Тръмп, съобщава американското издание "Вашингтон поуст", като се позовава на източници, започнати с въпроса.

В информацията се твърди, че свидетел е заявил пред разследващите, че срещата е била договорена предварително, което противоречи на предишни свидетелски показания на Ерик Принс, който е основател на частната охранителна компания Blackwater и е поддръжник на Тръмп. Принс е казал през миналата година пред разследващата комисия на Конгреса на САЩ, че е обсъждал американско-руските отношения по време на среща на Сейшелите с руски бизнесмен, който има връзки с Кремъл. 

Вчера се появи информация, в която се твърди, че съветникът на престолонаследника на Обединените арабски емирства Мохамед бин Зайед Ал Нахаян - Джордж Надер, сътрудничи на специалния прокурор Мюлър относно обстоятелствата, свързани със среща на Сейшелските острови, която се е състояла през януари 2017 г., непосредствено преди встъпването в длъжност на Тръмп.

 

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини