Конфискуваха хиляди нелегални цигари от турски камион в българско

870 кутии контрабандни цигари задържаха митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево от товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Полша.

 От митническото звено в Свиленград уточниха, че шофьорът на камиона представил редовни документи за превозваната стока на плаца на пункта  и заявил пред контрольорите, че няма лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране.

Въпреки това камионът е селектиран за щателна митническа проверка. При претърсването става ясно, че  на пет различни места в камиона са укрити цигари от различни марки без български акцизен бандерол.

При проверката в долапа на шофьорската кабина и под ремаркето са открити четири пластмасови туби, пълни с още 480 кутии безакцизни . Други 390 кутии цигари са извадени изпод маската на радиаторната решетка на влекача, зад тапицерията и под леглото в шофьорската кабина.

Тютюневите изделия са иззети. На шофьора, турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците. По случая е образувано административнонаказателно производство.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини