Audi и Airbus показаха летящия си автомобил

По време на автомобилното изложение в Женева от Audi представиха концептуална идея, която показва как биха изглеждали колите на бъдещето. За осъществяване на проекта Pop.Up Next популярният производител обединява сили с Airbus и Italdesign, като целта е създаването на летящ и мултифункционален модел.

По-рано миналата година от Airbus обявиха, че имат намерение да покажат концептуален модел на летяща кола към края на 2018 г. и по този начин привлякоха интереса на Audi.

Тази версия изглежда по-стилна от вече готовия прототип на авиогиганта и заимства част от характерните черти на автомобилите на Audi. Освен красив Pop.Up Next трябва да бъде практичен и много по-лек от оригиналната идея, тъй като ще извършва полетите с помоща на дрон, който ще носи цялата конструкция.

Идеята на този хибрид е да бъде мултифункционален и да може да бъде използван по различни начини. За да се придвижва по обикновените пътища, Pop.Up Next ще разполага с колесно шаси, което да може да придвижва капсулата по пътната мрежа. Когато се наложи автомобилът да се ползва като въздушен превоз, на помощ идва дронът. Той се закача за горната част на колата и я трансформира в летателен апарат. По този начин колесното шаси остава там, откъдето е излетяла капсулата.

Освен на външен вид Pop.Up Next изглежда футуристично и отвътре. Пасажерите ще могат да управляват автомобила с гласови команди, като за сигурността ще се разчита на лицево разпознаване, а цялостното управление може да се извършва и от 49-инчов сензорен екран.

Разбира се, това е само концептуален модел, който няма да види “бял свят” скоро, тъй като главен приоритет е безопасността на пасажерите, а работата по осигуряването ѝ е много. Друго голямо препятствие е инфраструктурата на градовете, която трябва да бъде изцяло обезопасена, за да може да се осъществи такъв тип концептуална идея и да бъде пусната в експлоатация.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини