Постановления за близо 50 бона за еконарушения

118 проверки на 116 обекта извършиха през първите два месеца на годината. Експертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково са дали 61 предписания за отстраняване на нарушения, засечени при проверките. Съставени са 12 акта и са издадени 13 наказателни постановления да обща сума 44 700 лв. Събраната сума от санкции и наказателни постановления, включително и за предишни периоди е 32 946 лв.

10 от наказателни постановления са написани за нарушения по Закона за управление на отпадъците и по Закона за водите. Постановления за по 1 400 лв. са издадени на две физически лица от Крумовград и от Любимец за извършване на дейности с отпадъци от черни и цветни метали без разрешителни.

За нерегламентирано третиране на излезли от употреба МПС са постановленията са за суми от 1400 до 5000 лв. Те са за е физически лица от Любимец и от с.Книжовник, както и за едноличен търговец от Кърджали.

Три нови наказателни постановления от по 7000 лв. има на сметката си и торовия завод в Димитровград. Те са за неизпълнение в срок на плана, според който депата за опасни и неопасни отпадъци трябва да бъдат синхронизирани с изискванията.

Наказателно постановление за 7000 лв. е издадено и на фирма за третиране на отпадъци на площадки в землището на с.Крепост.

Издадени са две наказателни постановления по 1000 и 2000 лв. за изпускане на отпадни води над позволеното според нормите от ликвидирани минни участъци в Маджарово и от винарска изба в Свиленград.

През януари и февруари на „зеления“ телефон на РИОСВ- Хасково са постъпили 16 сигнала. От службата посочват, че 6 от обажданията са били отбелязани в графата „неоснователни”.

Последният сигнал, по който са работили екоинспекторите, е за мъртъв белоглав лешояд край маджаровското село Малко Брягово. Птицата е изпратена за аутопсия в Спасителния център за диви животни в Ст.Загора за установяване причината за смъртта.

  Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини