Обрат! Лекарят стрелял на улицата. Преглед на печата

24 часа

Обрат! Лекарят стрелял на улицата, заличавал следите от убийството

Арестуваният в Пловдив д-р Иван Димитров е направил опит да заличи следите от местопрестъплението. След като по негови думи е изпразнил цял пълнител в крадеца Жоро Плъха, вместо да се обади на тел. 112, той е позвънил на свой приятел и го е помолил да дойде в дома му. Двамата заедно са заличавали следите от местопрестъплението. Това оповести окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов на извънреден брифинг с медиите. Той обясни, че на 2 март през нощта Жоро Плъха е направил опит да краде вещи от гаража на доктора, който се намирал в блока.

"Жоро Джевизов не е влизал в жилището на доктор Димитров, което се намира на 2-ия етаж на къщата му. По това време съпругата му Жулиета и двете деца не са били вътре, както досега се говореше в публичното пространство", посочи Румен Попов.

Труд

Вноски за трета пенсия и на новите служители

Фирмите ще трябва да прилагат еднакви правила за осигуряване на новите и на по-опитните работници. Доброволни вноски за трета пенсия ще трябва да се правят и за новите работници, ако такива осигуровки са правят за старите кадри. На работодателите обаче ще се даде срок от 6 месеца след наемането на работника, след изтичането на който ще трябва да му внасят осигуровките.

Монитор

Села се въоръжават с тунинговани пушки

Засечените преправени пушкала са основно в малките населени места извън София, където хората се пазят от набези на крадци с тях. Пушките се взимат буквално от пазарите за не повече от 40-50 лева, след което с минимална инвестиция стават на "флоберки", които спокойно могат да убият човек, обясниха пред "Монитор" от МВР. От там поясниха, че към днешна дата този тип пушки (над 24J) са на уведомителен режим в полицията.

Или иначе казано е необходимо само да се попълни едно заявление, че те са купени, след което не подлежат на никакъв контрол. Не е нужна регистрация, както и посочване на подробни данни.

Стандарт

Теменужка остава енергиен министър

Теменужка Петкова остава министър на енергетиката, съобщи "Канал 3". За това са се разбрали коалиционните партньори днес. Срещата, на която са участвали и повечето министри, е била тази сутрин при премиера Бойко Борисов. Надделяло е мнението, че Петкова няма никаква вина около сделката с ЧЕЗ, заради която подаде оставка.

Въпросът е решен - няма да бъде приета оставката на Теменужка Петкова. Това е на решение от срещата, на която бяхме повечето министри днес. Нашето мнение - на "Обединени патриоти", е че няма никакво основание да се търси изкупителна жертва, и то жертва, която няма никаква вина. Това каза пред вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БиТиВи.

Сега

Парламентът пак ще разширява пределите на неизбежната отбрана

Управляващите ще използват убийството в Пловдив, за да лансират промени в Наказателния кодекс и да разширят случаите, при които няма да се носи отговорност за убийство или друго престъпление, ако то е при неизбежна отбрана. Това стана ясно от думите на вицепремиера Красимир Каракачанов пред bTV.

Още през уикенда, когато в няколко града имаше протести в защита на д-р Иван Димитров от Пловдив, депутати от ВМРО заявиха, че имат готовност да внесат промени в НК. Димитров е обвинен за убийството на Георги Джевизов-Плъха при превишаване на неизбежната отбрана, който влязъл в гаража му, за да краде. Има и обвинение за държане на боеприпаси без разрешение - в апартамента му са намерени патрони за пистолет.

Капитал дейли

Всички ВЕИ централи ще продават енергията си на борсата от 1 юли

Промените в Закона за енергетиката, които се подготвят заради недоволството на бизнеса от повишената в края на миналата година цена на тока, няма да се приемат на пожар. Първоначалното бързане вече е заменено с обсъждания и анализи, които ще продължат в следващите месеци. Целта е новите разпореди да влязат в сила на 1 юли, когато започва и новият регулаторен период в електроенергетиката. Това стана ясно по време на обществена дискусия в Народното събрание на 6 март. Участващите в процеса страни - ресорното министерство, депутатите от енергийната комисия, производителите и търговците на ток, корпоративните потребители, секторният регулатор и енергийната борса, са постигнали принципно съгласие и подкрепят реформите. Единствените неясноти са свързани само с детайлите по прилагането им.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини