Десет медала за българските гимнастички от двата турнира в Рига

Приключи един страхотен уикенд за българската художествена гимнастика. Общо десет медала от двата турнира и всички наши представителки ще се приберат в София с медали" - това съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика на официалната си Фейсбук страница.
 
Във финалите при жените нашите представителки спечелиха четири медала - Катрин Тасева грабна златните медали във финалите на обръч и лента, а Ерика Зафирова се пребори за две бронзови отличия - на топка и бухалки. На обръч тя получи оценка от 17.600, което я нареди на най-високото място на почетната стълбичка. Втора се класира Саломе Пашава от Грузия със 17.150т, а трета - Влада Николченко от Украйна, която получи оценка от 17.050 т.

На топка за финалите се класира само Ерика Зафирова, която спечели бронзовия медал с оценка от 16.650 т. Златото спечели Саломе Пашава от Грузия с оценка от 17.350 т, а среброто - Алин Харнаско от Беларус със 17,200 т.

На бухалки имаше две финалистки от България. Катрин допусна груби грешки и изпускане на уред извън терена и остана на седмо място, а Ерика се хвърли изключително смело и не си спести нищо, което и донесе втория медал - бронз на бухалки.
 На лента всички допуснаха много грешки и Катрин се оказа с най-малко неточности и трудната композиция и оценката от 15.650 т, донесе втория златен медал. Втора се класира Алина Адилханова от Казахстан с оценка от 14.900, а трета - Юлия Евчик от Беларус с оценка от 14.850. Тук Ерика получи оценка от 14.100 и се нареди на шесто място.
 
По-рано при девойките във финалите България взе три сребърни медала - два на Татяна Воложанина - на обръч и лента и Анна Келман спечели сребро на бухалки, а на топка Таня Воложанина спечели бронзов медал.
 
Вчера Катрин Тасева се класира трета, а Ерика Зафирова - пета в многобоя, а при девойките отборно - Татяна и Анна спечелиха среброто за България.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини