Отличиха Областна администрация – Перник за електронен обмен

Областна администрация – Перник е официално включена към Държавна агенция „Електронно управление“ за електронен обмен на документи между администрациите в България. Институцията бе поздравена от ръководството на ДАЕУ за активната работа по включването в системата.

Въвеждането на системата дава възможност за осигуряване на защитен обмен на документи между различни организации. Целта електронните документи, съдържащи електронни изявления между администрациите, да се извършва единствено по определения технически протокол в защитена среда на обмен.

Областна администрация Перник е сред първите регистрирани административни структури, които могат да обменят документи изцяло по електронен път. Към 22.02.2018 г. броят им е 156, като реални участници са институции на централната администрация – министерства, агенции и държавни комисии, както и общински администрации. До края на края на годината хартиеният документооборот между административните структури трябва да бъде преустановен. 

Държавната агенция „Електронно управление“ публикува актуална информация за участниците в раздел „Административна информация/Електронен обмен на документи“. В същия раздел институциите могат да намерят необходимата документация и условията за бързо присъединяване.

Източник: http://krakra.tv

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини