Андрей Бабиш отрече да е пращал на Борисов документи за ЧЕЗ

Чешкият премиер в оставка Андрей Бабиш отрече да е изпращал на Бойко Борисов документи относно сделката за ЧЕЗ България, съобщи bTV.

Пред държавната информационна агенция в Чехия Бабиш заяви, че премиерът Борисов го е информирал, че има сериозни съмнения около сделката. Бабиш от своя страна обяснил на Борисов как е станала сделката от чешка страна. "Не харесвахме особено предложението за покупка, но Министерството на финансите ни увери на няколко пъти, че компанията е прозрачна, парите са прозрачни и Надзорният съвет е одобрил сделката", обяснява още Бабиш. Той обаче категорично отрича да е изпращал документи относно сделката към България.

В същото време от правителството посочват, че Бабиш е изпратил информация относно сделката и данните са били заведени в секретното деловодство на Народното събрание."Като разгледах това, което премиерът на Чехия ми изпрати сега - в момента, в който го получих, дойдох да го засекретим и да го кажем на хората, защото има и банкова информация, и виждам руско-грузински офшорки, руски банки, български, и то от тези, които и преди по някаква причина са имали проблеми." Това заяви вчера в парламента Бойко Борисов. Той дори заподозря сценарий за сваляне на правителството около сделката на ЧЕЗ и "Инерком".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини