Една авария в димитровградско след снощния сняг, чистят пътища

    Към момента няма населени места без водоснабдяване и ел.захранване в община Димитровград след снощния снеговалеж. Проблем с ел.захранването е имало в димитровградското село Светлина, но вече е отстранен, коментира зам.кметът Светослав Стойков. Всички пътища в общината са проходими при зимни условия.

    От местната администрация информират, че вече са почистени централните улици в Димитровград, работи се по разчистване на второстепенните отсечки в града. Ръчно се почистват тротоарни площи и района около спирките на градския транспорт.

    От Общината призовават гражданите при възможност да премахнат паркираните покрай пътя коли, за да не се пречи на снегопочистващата техника. Припомниха, че задължение на гражданите и търговците е да почистят пред своите домове и обекти.

    Всички пътищата в Хасковска област са проходими при зимни условия. Автомагистрала „Марица“ е изчистена, на места обаче има все още участъци, които не са до асфалт. Снегопочистващата фирма работи денонощно, но част от магистралата не е в състоянието, което очакваме всички. Това констатира при сутрешната си проверка по републиканските пътища в региона областният управител на Хасково Станислав Дечев.  Няма наложени ограничения на движението, но шофьорите трябва да бъдат изключително внимателни и отговорни, когато тръгват на път при зимни условия, допълват от Областна администрация.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини