Пътищата в Перник са проходими при зимни условия

Снеговалежите и навяванията в региона са спрели. Метеорологичните условия позволяват пътната инфраструктура да бъде подържана и проходима при зимни условия. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация Перник. Пътищата са мокри и се обработват, с цел превенция на заледяване през нощта, когато се очакват минусови температури.
По данни на Областно пътно управление републиканската пътна мрежа и основните пътни артерии в областта са почистени.
Натоварените маршрути по направление Перник-София са добре обработени и чисти.
Участъкът между селата Мещица и Вискяр по пътя Перник-Брезник е разширен, за да бъде осигурено по-лесното и безпрепятствено преминаване на превозните средства. Останалите пътища в общината също са проходими.
По информация на кметовете на общините Радомир, Трън и Ковачевци, има достъп до всички населени места и движението е нормално при зимни условия. Главните улици са почистени. Обработват се кварталните и по-малките улици.
Навявания са затруднили почистването на участъци по пътя към селата Одраница и Беренде, община Земен, но пътищата вече са почистени и е осигурен нормален достъп до тях.
Продължава обработването на третокласните пътища.
Няма въведени ограничения и забрани. Дежурните екипи са в готовност за работа при последвал интензивен снеговалеж.
На територията на област Перник няма регистрирани тежки пътнотранспортни произшествия. Шест са леките произшествия с материални щети – 5 на територията на община Перник и 1 в община Радомир, съобщават от Областна дирекция на МВР Перник.

Източник: focus-news.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини