Hennessey Venom F5 ще покаже своите 1600 коня в Женева

Дебютът на Venom F5 беше на SEMA, автошоу, проведено наскоро в САЩ. Изглежда от Hennessey смятат, че това не е достатъчно и ще изложат бройка от модела на по-мащабно международно автоизложение - това в Женева. Ако сте любители на хиперколите, това не е за изпускане.

Hennessey Venom F5 има мощност от 1600 к.с., идваща от V8 двигател с две турбини. Производителят твърди, че максималната му скорост е 484 км/ч, въпреки че все още не е практически доказано. Ако това е вярно, Venom F5 ще бъде най-бързата кола, която има право да се движи по обществени пътища. Най-вероятно практически не е достигана въпросната скорост, защото няма гуми, които да са подходящи за това. Дори тези, които Bugatti Chiron ползва, позволяват до 450 км/ч. Рекордьорът по скорост в момента, Koenigsegg Agera RS, също използва стандартни гуми, което никак не е препоръчително.

Ако все пак харесвате мускулести автомобили с високи показатели, Женева ще е вашето място. От Venom F5 ще бъдат произведени само 24 бройки, всяка от които ще е на цена от 1.6 милиона щатски долара.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини