Заради кой бизнес Кирил Асенов напуска Общинския съвет на Смолян?

Кирил Асенов подаде оставка като общински съветник заради участието си като акционер в „Спортно-туристически център Перелик“ АД, което е в несъвместимост с длъжността в местния парламент. Той уточни, че не желае да влиза в различни схеми, за да продължи участието си в колективния орган за местно самоуправление, като запази и акционерното си участие в СТЦ “Перелик“.

„Съзнавайки своята отговорност към избирателите, искам да продължа да работя за развитието на града, а „Перелик“ е единствената структура, която може да помогне за развитието на града, да го извади от летаргия и да го съживи. Вярвам в каузата на КРОС – граждани, които не са политически обвързани да се борят за развитието на града.“, допълни той.

Днес /б.а. 23 февруари/ Асенов е депозирал в Общинската избирателна комисия - Смолян молба да бъдат прекратени предсрочно пълномощията му на общински съветник. Решението му е лично и съобразно изменения в Закона за местното самоуправление и местната администрация, влязли в сила от 19.01.2018г.

„Излизането на Асенов от КРОС не би променило нашата последователна политика по никакъв начин – да бъдем прозрачни и да се работим за по-добър живот на гражданите на Смолян и региона.“, коментира и председателят на групата на КРОС Кирил Хаджихристев.

Следващият в листата на КРОС е Анастас Караджов, който ще влезе в Общинския съвет след излизането на Кирил Асенов от ОБС.

СмолянБГвестинет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини