Земетресение разлюля Гърция минути след труса в Пловдив

Земен трус с магнитуд 4,8 по Рихтер е регистриран западно от остров Закинтос и южно от остров Кефалония в Йонийско море.

Според сеизмологичния институт в Атина епицентърът на труса се намирал в морето на 42 километра югозападно от Аргостоли, административното селище на остров Кефалония, на дълбчина десет километра.

Трусът чувствително е бил усетен и на двата острова, съобщава гръцкото издание "Нафтемборики". 

Земетресението е регистрирано в 1.44 часа, броени минути след труса, усетен в страната ни.

По данни на Европейския средиземноморски център трусът е бил с магнитуд 5,2 по Рихтер. До момента няма данни за пострадали и разрушения.

Земетресение с магнитуд 4 по Рихтер е било усетено и край остров Крит, съобщава изданието "Контранюз". Епицентърът на труса е бил в морето на сто километра югоизточно от острова надълбочина десет километра. Няма сведения за пострадали и разрушения.

Земетресението от 4,6 по скалата на Рихтер беше регистрирано в 1.41 часа през тази нощ в Пловдив и региона. Епицентърът на земетресението е около Пловдив, като най-близо са Крумово и Садово, съобщиха дежурните сеизмолози от БАН. Земетресението през тази нощ е било усетено най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград.                               

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини