Шест признака, че оправдаваш лошото държание на своя мъж

Понякога изглежда, че мъжът и жената са заедно, но дали са щастливи и имат общо бъдеще е под въпрос. Дори не е важно дали сте се събрали, или просто се срещате, стигнали ли сте до брак или не. Психологът Елена Косева посочва признаците, които със сигурност показват, че отношенията са безперспективни:

1. Той е много зает. Със себе си

Добър е в много отношения, затова си го обикнала. Спортен или перспективен, държи се добре в компания, или всичко наведнъж.

Сам ти го напомня, за да разбереш каква си късметлийка. И още как, такъв мъж не е грях да се хвали. Но кога ти е отвърнал със същото? Твоите успехи остват винаги в сянка. 

Можеш дълго да му намираш оправдание, че увереността и умението да презентираш себе си са особено важни в наше време. А ти и така си знаеш, че си от класа, умна, красива...

Все пак тези отношения летят на едно крило  Ти обичаш само него, и той също само себе си. Когато все пак някой ден поискаш взаимност и внимание, ще се наложи да ги търсиш другаде.

2. Той нищо не ти е длъжен

Надяваш се, че това е засега? Може и още да не сте женени, затова да не се свърта. Или рита футбол, или е на риба с приятели. Той се занимава с това, което му харесва, и ти сякаш също - правиш вечеря, грижиш се за къщата. Не каза ли, че обичаш да правиш всичко това?

Не те посреща след работа "защото е тъмно", това са глупости. Не можеш ли да си вземеш фенерче и газов флакон, в крайна сметка?  Но ето какво трябва да ти светне:

Никой печат не увеличава желанието на партньора да се грижи, ако то е липсвало поначало. Напротив, след като се разпишат в гражданското, някои мъже си мислят, че са свършили главното - оженили са се. И повече нямат никакъв дълг пред жената.

3. Старателно се прикрива

Не сте тийнеджъри, че да се криете от всички, но той не бърза да те запознае с родителите си. Трябва му време да огледа ситуацията. Може нещо да не е наред със зрението, ако оглежда вече няколко години. 

Познаваш приятелите му, теоретично. Няма лошо, изглежда умее да отделя личния си живот от социалния. Това не вреди на отношенията -  внимателен е, винаги пристига навреме, не забравя да прави подаръци, и страстта не ви е напуснала.

И все пак, продължителният бонбонено-букетен период е лош знак. Всичко си има своето време, отношенията също имат свой ритъм и развитие. Партньорът ти може просто не иска да продължи по-нататък. Не му трябва семейство. Случва се. Може би вече си има едно? Прощавай...

4  Винаги си една такава

Всичко правиш не така, глупавата ти. Разказваш глупав виц пред хората, срамота. Закъсняваш за среща - обясни и се извини. Искаш още пица? Помисли за фигурата си...

Стоп! Наистина ли смяташ, че той е прав? По този начин се грижи за тебе, иска да те направи по-добра? Стига, де. В здравите връзки зрели жени се случва да изтърсят какво ли не пред хората, ядат торта със супена лъжица, и? Нищо. Те са прекрасни.

Защото обектът на любовта му винаги предизвиква у мъжа възхищение в съвсем нормални ситуации и желание да се притече на помощ - в стресови. Но някой явно се самоутвърждава за твоя сметка, не те обича. Макар че, може и да предложи брак, току вижо излезе от тебе  нещ все пак.

Само пробвай да вдигнеш глава, да прекъснеш потока забележки - и край на отношенията. Ще тръгне да търси любовта. Или нова жертва.

5. Винаги ти му звъниш първа

Звънкаш му - срещате се, прекарвате си добре. Пак му звъннеш -  излизате на бар. След седмица пак, и после става пак така. Не те ли смущава, че за няколко месеца нито веднъж не ти е писал и един SMS първи, не е звъннал да попита как върви деня ти?

Но той искрено се радва да се видите. Ти си готина, не на всеки му върви да има такава активна приятелка, готова и за интимна близост. Излиза, че той не лъже, не иска и не обещава повече, взема, каквото му се предлага, а ти си мислиш, че сте заедно.

Сигурно и той си има някакви планове за семейство. Но на тази, която искрено ще обикне. ще се скъса да ѝ звъни, ще се затъжва, ще виси пред вратата ѝ. Той няма да го крие от тебе, честен е.  Ще дочакаш ли този момент, ти решаваш. 

6. Ти също не си ангел

Не само мъжът може да не е точният, и жената може да живее с влюбен в нея мъж, без да отговаря на чувствата му, само защото така трупа точки пред приятелките си. Да смята, че като се е омъжила, вече е направила всичко за половинката си.  Да има роман, без да се кани да приключи с предишната си връзка с надеждния, но нелюбим мъж.

Или да приема ухаживането само защото наоколо няма никой по-подходящ.  Така е удобно, някак си така се получава, това е също начин да се живее, ... има много подобни оправдания. 

Какъв е смисълът? Ако в отношенията има поне един признак на нелюбов, няма значение от коя страна, то и двамата си губят времето и се мамят. Съвсем напразно е да се изяснява кой е започнал първи и кой какво е забелязал.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини