"Хлапето" на Чаплин влиза в ОДК

Месецът на Америка, който се провежда в Кърджали за осми път, продължава. Организатори са Дружество „Приятели на САЩ“, Посолството на САЩ, Община Кърджали и Клубът на американските възпитаници /US-Kardzhali Alumni Club/.
На 23 февруари /петък/ в 13 ч. в Общински детски комплекс в Кърджали ще бъде показан филма „Хлапето“ на Чарли Чаплин, като първа прожекция от кинолектория, с която младите хора могат да се запознаят с творчеството на великия британски актьор, режисьор, сценарист и композитор, работил през по-голямата част от живота си в САЩ. Една от най- успешните личности в ерата на нямото кино, Чаплин е най-известният актьор в ранните холивудски филми, а по-късно и забележителен режисьор.
„Хлапето“ е първият пълнометражен филм на Чарли Чаплин. Той е колкото комедия, толкова и драма. Лентата съдържа биографични моменти, декорът в сиропиталището и дома на скитника възпроизвежда обстановката от детството на Чаплин. Филмът е създаден през 1921 година. Малкият актьор Джаки Кугън става сензация и любимец на публиката и влиза в историята на киното като момченцето с огромните панталони и накривената шапка.

Това съобщиха от Дружество "Приятели на САЩ".

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини