25 заявления за предварителните изпити във ВУЗ подадени в Хасково за ден

25 заявления за предварителните приемни изпити във ВУЗ са подадени за ден в центъра за кандидат-студентска подготовка и информация в читалище „Заря“ в Хасково. Приемът на заявления започна вчера, оттук може да се кандидатства в 28 университета, обясни Димитрия Ночева. Тя допълни, че по традиция най-голям интерес има към Софийския университет, 15 от подадените досега заявления в Хасково са за него. Интерес има и към Тракийския универтитет, Пловдивския, УНСС и др.

Предварителните изпити са на различни дати за отделните ВУЗ-ове и продължават до края на юни. През юли се провеждат редовните.

Таксите не са променени от миналата година. Новото от тази година е, че в Софийския университет има нулев прием за „медицина“, а в специалността „право“ няма да има задочна форма в нито едно висше учебно заведение.

През последните години сред хасковските кандидат-студенти се забелязва увеличен интерес към специалностите „медицинска сестра“ в Тракийския университет и „начална училищна педагогика“, обясни Ночева. Тя си обяснява това с факта, че те могат да се изучават задочно.

Също така младите хора се насочват и към модерните специалности като „софтуерно инженерство“, макар там напливът да е голям, а конкуренцията – ожесточена. Търсени специалности са и филологиите, както и по-екзотични, като „фотоника“ например, допълни Ночева.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ка
    Кандидат-студент 2017
    15 -2
    16:27, 20 фев 2018
    Колеги,подавайте си заявленията за кандидастване чрез Интернет,вместо да давате на това алчно бабе Ночева по 70-80 лв за записване.
    • Ст
      Студент
      2 -2
      12:37, 21 фев 2018
      И това е вариант, но дали е сигурен? Ами ако отидеш на изпита и те няма в списъка на допуснатите до изпит? Или отново те няма, но вече в списъка на приетите? Може и да не си се класирал, но ако пропускът е в документите? Ще е жалко за пропуснатата година. Затова миналата година се доверих на г-жа Ночева и тази година съм студент. Ако искаш да се реализираш и да си търсен на пазара на труда, трябва да инвестираш в образованието си!
    • Пр
      Преподавател
      4 -1
      13:04, 21 фев 2018
      Ти ли си Ночева-"Студент", ей не се наяде тази жена!!!
  • 2
    Пъ
    Първокурсник
    11 -2
    17:19, 20 фев 2018
    Напълно подкрепям горния коментар. И аз не се бях информирал навреме и платих 70 лв административна такса за записване за 2 изпита, и отделно два пъти по 30 лв за самите изпити... А чрез онлайн-заявления плащате в Изи-Пей и таксата е 50 ст, и пак отделно си плащате изпитите. Къде са 50 ст, къде 70 лв!?
  • 3
    Ве
    Весо
    11 -3
    19:18, 20 фев 2018
    Не ходете при бабето Ночева здраво цака в таксите от личен опит знам.Миналата година ме прасна с 40 лв.отгоре таксата на университета в който кандидатствах.Ползвайте нета.
    • Ст
      Студент
      3 -1
      12:39, 21 фев 2018
      Не е така. Г-жа Ночева е служител в организация, наречена ЦКПИ (Център за Кандидатстудентска Подготовка и Информация), основан през 1998 г. Пише го над входа. Тя работи по разпореждане на управителя на ЦКПИ, от негово име и за негова сметка. Така че тя просто е един работник. И работи за наше улеснение. За хората, които по собствено желание отиват до нея и търсят помощта й. Още повече, че разполага с информация за специалностите и лично на мен ми бе полезна със съветите, които ми даде. Информация за ЦКПИ - на сайта им - http://www.ckpi-bg.com
    • Пр
      Преподавател
      2 -1
      13:07, 21 фев 2018
      Не ни вълнува на кого е служител,а ни вълнуват нерегламентираните такси които прибира в джоба си и не издава документ.Това бабе Ночева плаче за данъчна проверка)!!!
  • 4
    На
    НАБЛЮДАТЕЛ
    4 -1
    12:59, 21 фев 2018
    Ами тя госпожата кога приема документи, като по цял ден е в магазина за втора употреба дрехи.Идете в сряда пред магазина, чакащата №1 е въпросната госпожа.
Последни новини