Традиционен поход-поклонение до Мулдавския манастир в памет на Левски

Програмата от събития, с които Асеновград отбелязва 145 години от обесването на Апостола на свободата, продължава. Тя започна с “Тефтерчето на Левски” - рецитал от членове на литературен клуб „Орфей” към читалище „Св. Преп. Паисий Хилендарски". На фона на патриотични и революционни песни участниците в рецитала развълнунаха присъстващите на изявата им в градската библиотека. Гинка Алексиева, Калинка Трифонова, Елена Славкова и Василка Дойчева докоснаха емоционално душите им чрез стиховете на Христо Ботев, Иван Вазов, Атанас Цанков и други поети.

В 10 ч. днес от Асеновград към манастира "Св. Петка Мулдавска" ще потегли поход-поклонение. Както всяка година и тази се очаква да се включат много българи от различни краища на страната. Официалната церемония е в 12 ч. ред барелефа на Левски на входа на  манастир.

Възпоменателният митинг и панихида ще се проведат на 19 февруари, понеделник, от 12 ч. пред паметника на Апостола в града.  Прожекция на филма „Лъвский: европеец в Българско” ще се състои на 22 февруари, четвъртък, в Градската библиотека от 13:30 ч.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини