Анкетно проучване на потребностите от работна сила

Агенцията по заетостта предлага на вниманието на работодателите анкета за проучване на потребностите им от работна сила, съобщиха от Бюрото по труда в Асеновград. Целта е да се получи реална и конкретна информация за обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от кадри. Проучването се осъществява чрез ръководената от областния управител Комисия по заетост към областния съвет за развитие и ще се извършва два пъти в годината.

Информацията от проучването на областно ниво ще се обобщава от експертен екип от представители на държавната и местна власт, национално представените организации на работодателите и синдикатите, браншови, отраслови и др. организации. Резултатите от анкетата ще помогнат за определяне приоритетите на областната политика по насърчаване на заетостта, средното и висше професионално образование и обучение, в съответствие с областната стратегия и общинските планове за развитие.

Отговорите са важни, тъй като въз основа на събраната емпирична информация ще се извършва регулярен анализ на потребностите на бизнеса от работна сила с определени знания, умения и компетентности, обясняват от Бюрото по труда. Анализът на обобщените на национално ниво резултати от 28-те области ще послужат за правилното насочване на усилия и ресурси към мерки за подобряване на връзката между обучението и потребностите на бизнеса.

Анкетата можете да попълните от официалната интернет страница на Агенция по заетостта. Намира се в дясно на началната страница. Директен достъп до анкетата можете да получите ТУК.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини