Грандиозният Парад на самбата на карнавала в Рио (видео)

Всяка година за десетина дни карнавалът в Рио де Жанейро се превръща в най-цветното и купонджийско място на света. Тази той започна на 9 февруари и приключи 13 февруари.

Грандиозен финал на най-големия в света фестивал е Парадът на самбата. Шествието тази година бе дълго над 700 метра. То се изви пъстро и многолюдно по Самбадрома - мястото, където дефилират представителите на всички самба школи. Тринайсет групи демонстрираха уменията си върху платформи, оценявани от жури по десет критерия. Групата, която се класира на последно място губи право на участие през следващата огодина. Но на финала са най-добрите и те показват най-доброто от себе си, за да се представят на ниво.

Над 70 хиляди зрители събра шествието с горещи полуголи тела танцуващи под горещите ритми. Известни бразилски красавици се включиха в пъстроцветното блестящо събитие като зрители и като участници. Сред гостите бяха някои от Ангелите на Victoria's Secret, начело с Адриана Лима.

Карнавалът в Рио е в чест на боговете и природните блага. Провежда се от 1723 г. Освен на Самбадрома, събития от карнавалната програма има на известния плаж Копакабана и на още няколко места.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини