5 грамоти за съдии и служители на Административния съд в Хасково

Престижни грамоти получиха магистрати и съдебни служители от Административния съд в Хасково. Отличията от Висшия съдебен съвет са за проявен висок професионализъм и компетентност при осъществяването на образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

С грамотите се изразява служебна благодарност, както за реализирането на програмата, така и за приноса на лекторите за отличаването на ВСС със специалната награда на журито за 2017 г. в конкурса „Кристални везни на правосъдието“, на Съвета на Европа.
Грамотите са за председателя на съда Хайгухи Бодикян, съдия Василка Желева, съдебния администратор Вася Петкова и съдебните помощници Кръстина Христова и Светлана Димитрова.
През миналата учебна година, Хасковският административен съд за първи път се включи в реализирането на програмата. Партньори на съда бяха ученици от всички паралелки на “X” клас от Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“. В рамките на програмата бяха изнесени 5 лекции, чийто цели бяха, повишаване информираността на учениците за структурата, функцията и значението на съдебната власт в Република България, формиране на правна грамотност и култура, превенция на детското насилие и агресия, постигане на разбираемо и отворено към обществото правосъдие, повишаване доверието към съдебната власт, реализиране на един от елементите на гражданското образование на практика.
През тази година Административен съд – Хасково за втори път ще бъде част от образователния формат, като първата лекция ще се проведе в края на февруари, отново пред ученици от Финансово-стопанска гимназия в Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Er
    Ergün
    7 -3
    11:37, 13 фев 2018
    От коя американска фондация, загрижена за нашата "демокрация" са паричките, придружаващи грамотите и колко са като сума???

Още новини

Последни новини