Тръгна разследването за терора над децата в Габрово

Досъдебно производство за изтезаването на децата с увреждания в Център за настаняване от семеен тип " Хризантема" в Габрово образува прокуратурата.

Разследването е  по член 187 от НК. Според този член, който изтезава малолетно или непълнолетно лице, намиращо се под негови грижи или чието възпитание му е възложено, ако извършването не представлява по-тежко престъпление, се наказва с лишаване от свобода до една година или с поправителен труд, както и с обществено порицание.

Под ръководството на прокуратурата се извършват действията по разследването. Дадени са указания за назначаване на експертизи относно получените от децата телесни увреждания, както и относно тяхното психическо състояние и годността им да бъдат свидетели. Освен това ще се разследва в посока изясняване действията на целия персонал на дома, както и на длъжностните лица от Община Габрово с цел установяване на евентуално извършени и други престъпления от лица, извън заснетите във видеоматериалите. Изясняват се фактите и  се търсят доказателства, за да се прецени дали има извършено престъпление и кой е неговия автор.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини