Би Ай Телевизия спря всички предавания

Спират излъчванията на всички предавания по Би Ай Телевизия (Bulgarian International Television). Това обяви в профила си във „Фейсбук“ журналистката Полина Паунова, която води заедно със Силвия Великова предаването „Хайд парк“.  Това се случи ден след разпространената информация, че е сменена собствеността на телевизията.

Сашо Диков, който е програмен директор на Би Ай Телевизия и водещ на свое предаване „Просто Диков“, потвърди информацията. В понеделник той ще се срещне с новия собственик, за да обсъди каква ще бъде съдбата на неговото предаване вбъдеще. Той иска да чуе условията, които ще му поставят, и самият той да постави своите условия, обясни Диков.

„Мога само да съжалявам, че никой тук в България – нито бизнесмен, нито експерт, не помогна на братята Вълневи /досегашните собственици – бел. ред./, които похарчиха милиони лични и ясни пари, за да се създаде и укрепне това островче Би Ай Ти“, така обобщи промяната за телевизията Сашо Диков.

Новият собственик на Би Ай Телевизия е „Интерактив ТВ Системс България“, а изпълнителен директор телевизионният продуцент Мирослав Янев. Преди това собственици на медията бяха братята Павел и Румен Вълневи, които имат голяма мрежа за логистична и транспортна дейност в САЩ, където живеят от години.

В съобщение на сайта на медията новият собственик информира, че зад него стои екип от професионалисти с опит в създаването на съдържание. „Вярваме, че с добавянето на традиционен телевизионен канал ще можем да създадем хибриден продукт от нов тип – силата на телевизията, съчетана с гъвкавостта и близостта до аудиторията на дигиталните форми", е цитиран Янев.

„Рестартираме проекта, за да създадем първата телевизия от ново поколение в България, насочена към младата и активна аудитория. Ще разчитаме на двете най-ценни богатства на Би Ай Ти – страхотния екип и зрителското доверие, както и на нашия опит, за да създадем съдържание едновременно за всички платформи (телевизия, дигиталнo видео, втори екран, добавена реалност)", казва новият собственик.

Той обещава да трансформира най-добрите предавания, за да станат конкурентни в дигитална среда и ще ги надгради с нови и уникални елементи. „Ще добавим нови предавания и любими лица. Вярваме, че продуктът ни ще бъде атрактивен за рекламодателите и ще позволи на новия проект да се самоиздържа и развива", информира новият собственик. Уточнява се, че от днес телевизията влиза в период на трасформация и преструктуриране, за да се подготви старта на новата програмна схема.

През миналата година по телевизия Би Ай Ти Цветан Василев даваше своята гледна точка за случилото се в КТБ. През ноември м.г. около телевизията се породи скандал след предсрочното прекратяване на договора на водещата на предаването „Честно казано“ Люба Кулезич с аргумент, че е изнесла невярна информация за работата на медията.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ня
    Някой
    2 0
    17:26, 12 фев 2018
    Никой ли не се вълнува от това че още една своборна медия си отива?
Последни новини