Жандармерия влезе в ромската махала на Ихтиман след сблъсъци между жители и полицията

Акция на жандармерията е имало тази сутрин в ромската махала на Ихтиман след сблъсъците между полицаи и роми на 6 февруари, предаде "Нова телевизия". По информация на медията четирима младежи са издирвани във връзка с насилието.

Вечерта на 6 февруари в града се стигна до сблъсъци между служители на реда и роми, след като полицаи опитали да арестуват шофьор без книжка. Шофьорът на джип опитал да избегне полицейска проверка, като не се подчинил на знак да спре, ударил патрулен автомобил, избягал и се скрил в махалата. При проверка на адреса на водача избухнал скандал между неговите родители и полицаите, а впоследствие се стигнало до сблъсъци с роми от квартала. Пострадали са двама униформени, а родителите на водача са задържани.

Вчера (7 февруари) 23-годишният шофьор Мюлер Даскалов се е предал в полицията и е задържан, съобщи Би Ти Ви.

Днес "Нова телевизия" съобщи, че според хора от ромската махала след акцията там има починал заради агресивни действия на полицията. До момента няма подобна информация от МВР. Хората твърдят, че бащата на един от издирваните е починал, след като униформените нахлули грубо в дома му.

Междувременно Би Ти Ви излъчи изпратени от зрител видеокадри от полицейското управление в Ихтиман, от които се вижда как мъж от ромски произход е каран да извършва различни действия, като да "танцува" на глава. Зрителят твърди, че видеото показва полицейски произвол, защото хората зад кадър са служители на реда. Началникът на районното управление Лъчезар Колев потвърди, че кадрите са от сградата му, а заснетият мъж е криминално проявен, който в момента е в софийския затвор. Той добави, че е не е бил информиран за подобен случай, и посочи, че не би трябвало да има такова отношение към задържан.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ли
    Лиско
    3 0
    16:33, 8 фев 2018
    Крайно време е да се дадат права на полицията като в САЩ. Какво щеше да стане с този дето е блъснал патрулката? Днес щеше да е погребението му.
Последни новини