Иван Фотото закръгли 90

Изображение 1 от 2

    На скромно, но мило тържество местната власт отбеляза 90-годишнината на Иван Иванов, или както мнозина го знаят Йохана или Иван Фотото.

    В отлично здраве и със здрав дух Иван Иванов достигна тази достолепна възраст. За него всичко е спорт и стремеж към движение.

    Той е забележителен спортист-ветеран. Наричат го ,,спортното чудо” на Първомай и това несъмнено е така, защото и до днес той продължава със своите спортни изяви и постижения. Започва да се занимава усилено със спорт през далечната 1944 г. като ученик в гимназията.

    Страстта му към спорта прави живота му интересен и смислен, откак се помни всяко свободно време е на стадиона – дори когато вали дъжд или сняг. Тази негова упоритост и спортен хъс му помагат винаги, когато се състезава, сигурен, че спортът калява волята, учи на дисциплина и самоконтрол.

    Коронната му дисциплина е 800 метра, но твърди, че може да пробяга и 20 километра. Участвал е в състезания по висок скок, хвърляне на диск, хвърляне на копие. И освен с лека атлетика се занимава и с тенис на маса.

    През годините, в своята почти 70-годишна спортна дейност е участвал в много първенства и шампионати не само в България, но и в чужбина и винаги се е представял достойно.

    През лятото на 2014г. с помощта на кмета на Общината – г-н Ангел Папазов и спонсори, Иван Иванов успява да пригоди неизползваната сграда на Автогарата за спортен клуб по тенис и фитнес, с което много се гордее и е радостен, че е успял да привлече хората да идват при него през свободното си време, да се занимават със спорт и да участват в турнирите по тенис на маса, които той сам организира.

    По случай 90-тата годишнина на Иван Иванов, кметът на общината Ангел Папазов му връчи грамота за спортно дълголетие, активна дейност и принос към спорта и му подари анцуг „специално за шампиони“. От името на Общински съвет – Първомай, Маргарита Давчева също връчи дарове. Жестовете на внимание го трогнаха до сълзи Фотото, но той не пропусна да благодари на кмета и и всички присъстващите. Те го аплодираха и поздравиха обръщайки се към него с почтителното „бай Иване“ и му пожелаха много здраве и дълги години, посветени на спорта.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Че
      честито
      9 -1
      10:17, 6 фев 2018
      Слънце, въздух и туризъм - здрав и бодър организъм.
    • 2
      Бр
      браво
      7 -2
      10:31, 6 фев 2018
      Фотото е най-големия !!!
    • 3
      Лу
      Лудото Коле
      4 -2
      10:11, 7 фев 2018
      Жив и здрав, бай Иван! Хубаво е, че Първомай е родил такива хора! Е, имаме си и няколко изрода, които постепенно ни превърнаха от град, в едно голямо село, ама това е друга тема. На тях не мога да им пожелая същото.
    Последни новини